Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor obravnavajo vlom v stanovanje, do katerega je prišlo v jutranjih urah. Zato opozarjajo, da prihaja do vlomov tudi v dopoldanskih urah.

Mariborski policisti obravnavajo vlom v stanovanje v bližini Titove ceste v Mariboru.

Neznani storilec je namreč v zgodnjih jutranjih urah vlomil skozi vhodna vrata, v notranjosti pregledal prostore, po dosedanjih ugotovitvah pa ni ničesar odtujil.

Ob tem policisti dodajajo, da do vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše prihaja tudi v dopoldanskih urah, ko storilci izkoriščajo odsotnost ljudi z doma.

Pri tem običajno odtujijo gotovino, zlatnino in druge vrednejše predmete, zato občane pozivajo k samozaščitnemu ravnanju. V kolikor bi zaznali osebe, ki s svojim ravnanjem vzbujajo sum, da bodo ali da izvršujejo kazniva dejanja, občane prosijo, da o tem obvestijo policiste.

Prav tako mariborski policisti obravnavajo drzno tatvino na Taboru v Mariboru. Včeraj popoldne je namreč v prostore kozmetičnega salona vstopil moški, pri čemer je odtujil gotovino in torbico stranke ter zbežal. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.

Pester dan na cestah, policisti obravnavali več nesreč

Na območju Vurberka so policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zato so mu zasegli vozilo, sledi tudi obdolžilni predlog.

Na območju Slovenske Bistrice so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik motornega kolesa je, ko se je skušal izogniti trku z voznico osebnega avtomobila, ki se je tedaj vključevala v promet, zapeljal na nasprotno smerno vozišče, tam pa trčil v drug osebni avtomobil.

Pri tem se je voznik lažje poškodoval, voznici pa bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ne nazadnje pa sta dopoldne na območju Slovenske Bistrice trčila voznik osebnega avtomobila in kolesar. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 201 klic, med temi 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije,
  • eno vozilo so zasegli vozniku,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri v zasebnem prostoru.

Komentarji (1)

From inside (ni preverjeno)

cesta zločinca tita!!!!po mariboru se sirita beda in revscina-umori tatvine vlomi ropi na dnevnem redu-zabji fris je popolnoma unicil maribor in povzrocil revscino!!!!27 milijonov minusa v proračunu občine maribor-prvic v vsej tisocletni zgodovini!!!!!!!!medtem ko si je z javnimi sredstvi obnovil okolico svojih neobiskanih pajzlov na katerih ima 15 milijonov kreditov!!!!vaš đupan arsenovic-kninski srb!!!!

Starejše novice