Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 227 klicev, med katerimi je bilo 85 interventnih dogodkov. 

Obravnavali so 17 dogodkov s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari. Eno osebo so pridržali po določilih zakona o kazenskem postopku.

Obravnavali so tudi 22 prometnih nesreč. V treh prometnih nesrečah so bile tri osebe lahko telesno poškodovane. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega so bile štiri prometne nesreče z udeležbo divjadi.

V preteklih 24 urah so policisti obravnavali šest kršitev javnega reda in miru. Od tega tri kršitve na javnih krajih in tri kršitve v zasebnih prostorih. Dve osebi so pridržali do streznitve.

Vlomilec v Mariboru odtujil zdravila

Policisti Policijske postaje Maribor I so 3. maja okrog 7.20 v Mariboru obravnavali vlom v poslovne prostore, iz katerih je neznani storilec odtujil več zdravil. 

S tem je po nestrokovni oceni povzročil za okrog 800 evrov materialne škode. Po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Obravnavali pogrešano osebo

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj okrog 20.45 v Mariboru obravnavali pogrešanje mladoletnice, ki je bila kasneje najdena.

Vozil pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Šentilj so okrog 22.15 v Šentilju ustavili voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pri pravilni uporabil pokazal 0,74 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Oseba je bila pridržana po določilih zakona o prekrških. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na sodišče v Mariboru.

Obravnavali več tujcev

Policisti Policijske postaje Ormož so 4. maja okrog 2.50 v Središču ob Dravi obravnavali 16 tujcev, od tega 15 državljanov Turčije in enega državljana Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Komentarji (1)

Samo Strah (ni preverjeno)

Ja in?
Saj od takih ki "odtujijo" zdravila jaz kupujem.
Če ti doktor ne da pa rabiš ker te boli se pač znajdeš.

Starejše novice