Danka Ilić (vir: Facebook Vladislav Dajković)
Jutri nova zaslišanja v primeru iskanja pogrešane Danke. Doslej je pričalo 14 oseb.

Pred višjim tožilstvom v Zaječarju se bo jutri nadaljevalo zaslišanje prič v primeru umora male Danke, ki je izginila 26. marca v naselju Banjsko polje blizu srbskega mesta Bor.

Umora dveletne deklice sta osumljena Dejan Dragijević in Srđan Janković, sicer delavca Javnega komunalnega podjetja Vodovod.

Drugi je osumljen, da je s službenim avtomobilom znamke Fiat Panda do smrti zbil deklico, nato pa naj bi jo skupaj strpala v prtljažnik in odpeljala na divje odlagališče pri Boru, kjer naj bi truplo odvrgla ob desni strani ceste.

Na višjem državnem tožilstvu so doslej zaslišali 14 prič, z zaslišanjem ostalih bodo nadaljevali jutri.

Tožilstvo bo 24. aprila zaslišalo še nekaj prič. Kot poroča srbski Kurir.rs, osumljencev tožilstvo naknadno ni zaslišalo, a to je pričakovati tudi po zaslišanju vseh prič, psihiatričnem pregledu, pa tudi drugih preiskavah sledi DNK, telefonov, …

Srbski medij navaja, da so bili doslej zaslišani tisti, ki so na usodni dan, ko je Danka izginila, osumljence videli oziroma z njimi komunicirali.

V tej fazi preiskave je bila najprej zaslišana Svetlana, mati Dejana Dragijevića, in žena Radoslava Dragijevića, ki je osumljen pomoči sinu po kaznivem dejanju. Na vprašanja tožilstva ni želela odgovarjati. 

Za njo so zaslišali starša Danke Ilić, Ivano in Miloša Ilića. Tako Srđan Janković kot Dejan Dragijević sta bila v prostoru, ko sta mati in oče male Danke dajala svojo izjavo.  

Materi so dejali, da bodo zakonsko preprečili navzočnost obtoženih, vendar je odgovorila, kar je vse presenetilo, da je sploh ne moti, če bosta oba prisotna. 

Oče in mati na zaslišanju nista povedala ničesar novega, še piše Kurir.rs. 

Pričali tudi sodelavci osumljenih

Kot piše Kurir.rs, so sodelavci osumljencev podrobno opisali, kako sta se Dragijević in Janković vedla, ko sta se po umoru dekleta pojavila v podjetju, da bi zapustila službeni avtomobil, s katerim naj bi zbila Danko in odpeljala njeno truplo.

Povedali so, da niso pri vedenju osumljenih opazili nič nenavadnega in da sta se obnašala kot vsak drugi dan, pozneje pa normalno kot vedno prihajala v službo. 

Pojasnili so še, da sta bila Dragijević in Janković usodnega dne na terenu in da sta, ko sta se vrnila v podjetje, predala avto in odšla domov. 

Nekatere priče povedale tudi, da je Dejan Dragijević z drugimi sodelavci sodeloval v organiziranem iskanju pogrešane Danke.

Starejše novice