Slika je simbolična.
Pred časom smo poročali o nespametni igri, ki si jo je privoščila skupina mladostnikov. Na Policijski upravi Maribor smo preverili, koliko oseb je prijavilo škodo, ker so v njihova vozila priletela jajca.

Bralec Mariborinfo nas je pred časom obvestil o neljubem dogodku, ki se mu je zgodil na štajerski avtocesti.

Ko se je peljal na štajerski avtocesti v smeri Maribora, ko so z nadvoza Spodnje Dobrenje na njegovo vozila priletela jajca.

Skupina mladostnikov se je - kot kaže - povzpela na nadvoz in z jajci obmetavali avtomobile, ki so pripeljali mimo. Zatrdil nam je, da je podal prijavo na policijo. 

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so prejeli prijavo voznika o tem, da je neznana oseba iz nadvoza na avtocesti A1 na območju Policijske postaje Šentilj na vozišče vrgla jajce – pri tem naj bi zadela vozilo in ga poškodovala. 

Jajca na »havbo« in streho vozila dobilo več avtomobilov, policisti obvestila še zbirajo

Prav tako nam je bralec povedal, da naj bi mladostniki z jajci zadeli več vozil. Ko se je ustavil, je namreč opazil še tri parkirane avtomobile, ki so imeli na vozilu posledice obmetavanja avtomobilov z jajci.

Na Policijski upravi Maribor smo preverili, ali so v zvezi z omenjenim incidentom prejeli še kakšno dodatno prijavo. 

»Po dosedanjem preverjanju smo prejeli dve tovrstni prijavi,« so povedali za Mariborinfo. 

Dodajajo, da policisti o dogodkih še zbirajo obvestila in nadaljujejo z obravnavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Kakšna je kazen za tovrstno početje? 

Preverili smo, kakšna kazen lahko doleti nepridiprave, ki so vozila poškodovali z metanjem jajc. 

»Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi neuporabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let,« pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor: »Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.«

»Nedvomno gre za dejanja, ki predstavljajo tudi nevarnost z vidika prometne varnosti in voznike, ki tovrstnih dogodkov ne pričakujejo,« so še sporočili.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Maligan (nepreverjen)

Za metanje jajc 5 LET ZAPORA ! Ne ga star .

ovi (nepreverjen)

šč

In reply to by Maligan (nepreverjen)

Slo33 (nepreverjen)

Še premalo, sploh ker bi lahko prislo do prometne na AC

In reply to by Maligan (nepreverjen)

Starejše novice