V Šiški se je zgodil incident med kolesarjem in redarjem.

Po spletu je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje kolesarja, ki se pogovarja z redarjem. Po nekaj sekundah slednji nasilno zgrabi kolesarja, ga potegne s kolesa in podre na tla, je razvidno s posnetka.

»Danes sem bil pred stolpnico v Šiški priča pretresljivemu dogodku. Mimoidoči kolesar je ogovoril mestnega redarja med nalaganjem avtomobila s pajkom – o čem je beseda tekla, ne vem. Vem pa, da kar je sledilo, nikakor ne more biti posledica izrečenih besed.

Mestni redar je nasilno s kolesa zvlekel gospoda in ga podrl na tla. Kasneje sta mu na pomoč priskočila še dva redarja,« je za Slovenske novice povedal moški, ki je incident posnel.

Kaj pravi mestna redarska služba?

Roni Kordiš, avtor bloga Had.si, je na družbenem omrežju delil odgovor mestnega redarstva. Zapisali so, da potrjujejo, da je včeraj, 22. junija, v jutranjih urah prišlo do uporabe prisilnih sredstev. 

»Skladno s 13. členom Zakona o občinskem redarstvu ima mestni redar pooblastilo zadržanja osebe, v skladu z 14. členom tega zakona pa tudi pooblastilo za uporabo prisilnih sredstev, med drugim telesne sile in sredstev za vezanje in vklepanje, v kolikor kršitelj pooblastila zadržanja ne upošteva,« so uvodoma zapisali.

Kaj se je torej zgodilo včeraj? 

»V konkretnem postopku je bilo zadržanje odrejeno zaradi kršitev določb nedostojnega vedenja po Zakonu o varstvu javnega reda in miru in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku, je redar uporabil prisilno sredstvo,« so zapisali.

Tega, kakšno bo nadaljnje ukrepanje, niso komentirali. Med pooblastili, ki jih imajo po zakonu mestni redarji, so: opozorilo, ustna odredba, ugotavljanje identitete, varnostni pregled osebe, zaseg predmetov, zadržanje osebe in prisilna sredstva, med katera sodi uporaba telesne sile in sredstev za vklepanje in vezanje ter plinskega razpršilca.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tommmmmy (nepreverjen)

Tega redarja bi bilo treba okoli ušes. "Zaradi nesodelovanja v postopku" je redar uporabil silo piše. Halo! Človek je sedel oz. stal ob kolesu, ni bežal, pogoavarjal se je, dretja in vpitja ni slišati. Po moje jih je skurcal, ker so en avto na pajka nalagali....

BOZIDAR (nepreverjen)

redar je pa kot ŠVEJK hahaha

kr5r3 (nepreverjen)

Kej dafuq je Šiška? Al kaj je to?

. (nepreverjen)

gorilaz ne komunicirajo
jebena realnost

black panter

debelo govno redarsko

Neviden (nepreverjen)

Ta ne bo več hodil po mestu v miru'to je jasno.

Danvid (nepreverjen)

Redarji z osnovno šolo. Recimi tudi varnistniki z osnovno ali celo manj 'šolo. Ne verjamete?, poglejte si na borzi dela'zahtevana šola' osnovnošolska, ha, ha, ha in taku delajo???? Kot redarji ali varnostniki??????

Augsburg (nepreverjen)

Sramota. Po drugi strani pa popoln odraz stanja naše države ...

Surfeiter (nepreverjen)

Redar plešasti debeli ... daj se drugič mene loti ... ode faca ...

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

mislimmmm (nepreverjen)

in kaj bo naslednjje? redar te bo lahko ubil?

Starejše novice