Slika je simbolična.
Štajerski policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure dne 2. septembra 2023 do 5. ure 3. septembra 2023 prejeli 243 klicev, med katerimi je bilo 109 interventnih dogodkov.

Od tega:  

  • 14 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, lahke telesne poškodbe,
  • 16 prometnih nesreč. V prometni nesreči s hudo telesno poškodbo je ena oseba zadobila hudo telesno poškodbo, ena oseba pa lahko telesno poškodbo, v dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje telesno poškodovale v ostalih prometnih nesrečah pa je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, enemu vozniku pa so zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja zasegli vozilo.
  • 20 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 13 kršitev javnega reda na javnem kraju in sedem kršitev v zasebnih prostorih.

Na Ptuju huda prometna nesreča 

Policisti Policijske postaje Ptuj so v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in motoristom. V nesreči je motorist zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja, kolesar je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, motorist pa hude telesne poškodbe.

V Mariboru vlom

Mariborski policisti so včeraj v večernih urah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, in sicer je neznani storilec pristopil do stanovanjske hiše, skozi okno vlomil v njo, celotno hišo pregledal ter odnesel večjo količino zlata. Policisti bodo na sodišče podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca.

Na Ormoškem izsledili tri Afganistance 

Danes v jutranjih urah so policisti na železniški postaji Ormož izsledili tri državljane Afganistana, ki so na nedovoljen način prečkali mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili nastanjeni v azilni dom.

Starejše novice