Mariborski policisti so včeraj obravnavali tatvino v stanovanjski hiši na Teznu, kjer je storilec odtujil zlatnino ter gotovino. Prav zato policisti občane pozivajo k samozaščitnemu ravnanju.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 327 klicev, od tega 100 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so tudi en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so mariborski policisti obravnavali še:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • sedem prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
  • štiri povoženja živali,
  • 14 prijav kršitev javnega reda in miru, tri na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih,
  • dve nesreči pri delu.

Tatvina v stanovanjski hiši na Teznu

Policisti Policijske postaje Maribor II so bili obveščeni o tatvini v stanovanjski hiši na Teznu. Neznani storilec je včeraj, najverjetneje skozi odprta balkonska vrata, vstopil v hišo, jo preiskal in odtujil gotovino ter zlatnino.

Mariborski policisti zato občane pozivajo k samozaščitnemu ravnanju. »Vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno,« opozarjajo policisti Policijske uprave Maribor.

Pri tem še dodajajo, da so za vlomilce posebno vabljiva odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop, na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken, vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje.

Vlom v avtodom

Policisti Policijske postaje Ptuj obravnavajo vlom v avtodom na počivališču v bližini Gerečje vasi. Neznani storilec je z odtujitvijo gotovine za več tisoč evrov včeraj oškodoval češkega državljana.

Starejše novice