30-letno vlomilko so prijeli že dve uri po vlomu.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor je včeraj zvečer, nekaj pred polnočjo, 30-letna ženska iz okolice Ptuja vlomila v prodajalno v strogem centru Maribora. Po besedah policije ji je to uspelo tako, da je na spodnjem delu s tečajev snela dvokrilna drsna steklena vrata in vstopila v prodajalno: "Ker se je takrat sprožila alarmna naprava, se je obrnila in s kraja pobegnila. Odtujila ni ničesar, je pa na vratih povzročila za okoli 1000 evrov materialne škode." 

Policisti so osumljenko izsledili danes, 20. aprila, ob 1.45 na Glavnem trgu v Mariboru, ji odvzeli prostost in pridržali. Kazensko jo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. 

Peterica ukradla odklenjeno vozilo vredno 500 evrov

Poleg tega je policija še sporočila, da je okoli 0.25 pet neznanih storilcev s parkirišča na Smetanovi ulici v Mariboru odtujilo odklenjen osebni avtomobil, znamke Mazda 323, zelene barve, letnik 1997, registrske številke MB 23-71M. Ključi vozila so bili v kontaktni ključavnici, materialna škoda znaša okoli 500 evrov. 

Izginili telefoni v vrednosti 5000 evrov

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili še, da je neznani storilec danes, okoli 4.45 vlomil v prodajalno v Lenartu v Slovenskih goricah, iz nje je odtujil za okoli 5000 evrov mobilnih telefonov. 

Policisti storilca še iščejo. 

 

Starejše novice