Še vedno odmeva včerajšnji tragični dogodek, ki se je zgodil v Termah Ptuj. Tam se je namreč utopil otrok, ki je kljub pomoči reševalcev kasneje v bolnišnici izgubil boj za življenje. Sedaj so se znova odzvali v samih termah.

Na bazenih v Termah Ptuj je včeraj okoli poldneva prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je življenje izgubil otrok.

Kot so sporočili iz Term Ptuj, so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, poleg tega pa, da sodelujejo z vsemi pristojnimi organi v postopku preiskave dogodka.

Dodatno so pojasnili, da so na kraju dogodka prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode in fantka oživljali, poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je prispela v nekaj minutah in prevzela reanimacijo ter otroka odpeljala v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka.

Ne nazadnje pa so še dodali, da v Termah Ptuj sledijo najvišjim varnostnim standardom, ki jih redno redno preverjajo, in sicer z rednimi dnevnimi obhodi po Termalnem parku s strani vodje, v okviru notranjih in zunanjih presoj ter v okviru inšpekcijskih nadzorov

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

kakšen neumen stavek
citiram
V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo
komentiram
če jih ne bi dali bi jih
pa prisilili
npr tepli

Starejše novice