Fotografija je simbolična.
Mariborski operatvino-komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 214 klicev, od tega 60 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Včeraj okoli 14. ure je 54-letni moški vozil osebni avtomobil po Cesti proletarskih brigad v Mariboru, iz smeri Ljubljanske ulice proti Tržaški cesti. V križišču z Jadransko cesto ni upošteval rdeče luči na semaforju in je zapeljal v križišče. V tem trenutku je z njegove leve strani, po Jadranski cesti, pri zeleni luči pravilno pripeljala 43-letna voznica osebnega avtomobila. Voznik je s prednjim levim delom vozila silovito trčil v prednji del vozila voznice.

»Voznik se je v prometni nesreči huje telesno poškodoval, voznica in njena 17-letna sopotnica pa lažje. Vse tri so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Vozniku bodo policisti izdali odločbo o prekršku,« so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Tokrat samo en nedovoljen prehod državne meje

V zadnjih 24 urah so policisti na območju Policijske uprave Maribor obravnavali le en nedovoljen prehod državne meje.

»Včeraj popoldan so namreč policisti Policijske postaje Gorišnica ustavili tovorno vozilo ljubljanskega registrskega območja, ki ga je vozil državljan Poljske, zraven njega pa sta bila v vozilu še en državljan Poljske in ena državljanka Slovenije. Omenjeni trije so državno mejo prestopili na prehodnem mestu, ki ni določeno za prehajanje državne meje, torej izven mejnega prehoda,« so povedali na Policijski upravi Maribor.

Vsem trem so policisti vročili plačilne naloge.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Rdeča luč je v MB redna kršitev . Po moje bi morali uvesti še dodatne rdeče luči -svetlo rdeč in temno rdeča ,da bodo vozniki upoštevali rdečo luč na semaforju .
Kot posebnost je ulica Proletarskih brig. kjer so hitrosti okoli 90kmh in težko je ustaviti na semaforju .

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Pa kje so obljubljeni radarji in kamere, ki bi zaznale vožnjo pri rdeči luči ?????
Kaj morajo za to "poskrbeti" hude prometne nesreče, da se bo nekaj "zganilo" ????
Ali pa vse prepostiti divjaštvu in huliganstvu ?????

arogantnež (nepreverjen)

Kaj ste pa s ketnami ven velkli Kanglejeve toteme.. Zdaj pa mamo. Prejšnji teden ena s pick-up truckom v rdečo in ubije mopedista pa ni nič pomagalo. Oba dneva po tem dogodku se mi je zgodilo, da sem imel kot kolesar že zeleno pa sta mimo pridivjali še dve po dve vozili pri popolni rdeči. Lahko vas je sram.

Starejše novice