Žensko je po prepričanju tožilstva umoril na grozovit način in iz koristoljubja, zatem pa truplo skril, večkrat brcnil vanj in se nanj drl: »Prasica, sama si kriva.«

Okrožni državni tožilec Tilen Ivič je v sklepni besedi na sojenju 35-letnemu Bojanu Sepu, ki mu očita umor nekdanje partnerke septembra lani v Preradovičevi ulici v Mariboru, predlagal 26 let in šest mesecev zaporne kazni. Sodišče bo sodbo izreklo v petek opoldne.

Dejanja ni nikoli zanikal

Obtoženemu je tožilec pripisal odgovornost za smrt 45-letne ženske, ki so jo septembra lani našli v njenem najemniškem stanovanju.

Žensko je po prepričanju tožilstva umoril na grozovit način in iz koristoljubja, zatem pa truplo skril, večkrat brcnil vanj in se nanj drl: »Prasica, sama si kriva.« Obtoženi Sep dejanja ni zanikal, a kljub temu zatrjuje, da se ni zgodilo tako, kot mu očita tožilstvo. 

Ne za umor, ampak uboj na mah

Njegov odvetnik Igor Marinšek je želel sodišče prepričati, da bi morali njegovemu klientu soditi za uboj na mah, za katerega je pripisana nižja kazen. »Kaj natančno se je dogajalo, vedo samo tri osebe. Ena je pokojna, preostala dva sta različno pričala,« je sklepno besedo začele Marinšek, saj je po njegovih besedah vloga priče V. V. ostala nepojasnjena, poleg tega, je trdil, da je bil k dejanju izzvan in v tistem trenutku pod vplivom opojnih substanc.

Odvetnik je še dejal, da je za domnevno skrunitev trupla edini dokaz pričanje partnerke, saj sodni izvedenec patolog ni našel sledi takšnega početja.

Dogodek je spet obžaloval

Ob zaključku je pred sodnika Danila Obersnela stopil tudi obtoženi, ki je dogodek (spet) globoko obžaloval.

»Nisem dobil priložnosti, da bi predstavil svojo sliko. Nisem je nikoli izkoriščal, ampak sem zanjo skrbel. Ponoči ne spim. Že to, da vem, kar sem ji storil, je zame dovolj velika kazen,« je med drugim dejal Sep.

Sodni senat, ki ga vodi Obersnel, bo sodbo izrekel v petek, ob 12. uri. Tožilec je predlagal kazen 26 let zapora za umor in sedem mesecev zapora za skrunitev trupla oziroma enotno kazen 26 let in šest mesecev zapora. Prav tako pa tudi podaljšanje pripora do začetka prestajanja kazni, in sicer zaradi ponovitvene nevarnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice