Vir: Facebook, Gasilci Dvorjane
V Dupleku je zagorela stanovanjska hiša. V požaru pa sta se poškodovali dve osebi, ki so ju morali zaradi zastrupitve z dimom odpeljati v bolnišnico.

Že včeraj smo poročali, da je okrog 8. ure zagorela stanovanjska hiša na območju Zgornjega Dupleka. Na kraju je posredovalo več gasilcev Gasilske brigade Maribor in dveh prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar pogasili.

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom sta bili dve osebi odpeljani v bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da sta se lahko telesno poškodovali, so danes sporočili policisti Policijske uprave Maribor.

V požaru je nastala premoženjska škoda po nestrokovni oceni v višini 40.000 evrov, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda za nastanek požara izključena

Zagoreli vozili

Ponoči so bili mariborski policisti obveščeni o požarih dveh osebnih avtomobilov.

V enem primeru je zagorel osebni avtomobil v garažni hiši v Mariboru, v drugem na parkirišču, na območju Dobrave. V prvem primeru je, po nestrokovni oceni policistov pri tem nastala škoda v višini 5000 evrov, v drugem pa 2000 evrov. 

Opravljen je bil ogled kraja, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka za nastanek požara.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 315 klicev, med temi 97 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, 
  • eno vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri v zasebnem prostoru,
  • štiri požare.

Starejše novice