Vir: PGD Radvanje
Požar je zajel kletne prostore stanovanjskega bloka v Novi vasi v Mariboru, pri čemer je nastalo za okoli 22 tisoč evrov škode.

V Novi vasi policisti Policijske uprave Maribor obravnavajo požar, do katerega je prišlo v kletnih prostorih stanovanjskega bloka

V požaru, o katerem so bili policisti obveščeni včeraj zgodaj zjutraj, sta bila poškodovana dva kletna boksa, ocenjena materialna škoda pa po prvih ocenah znaša 22.000 evrov. Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, se je v času požara iz spodnjih stanovanj na prosto evakuiralo devet oseb.

Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in ugotavljajo vzrok za nastanek požara. 

Obravnavan voznik 

Policisti Policijske postaje Ptuj so včeraj popoldne obravnavali voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V postopku je moški odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar zoper voznika sledi obdolžilni predlog, vozilo pa mu je bilo zaseženo. 

Vlom v stanovanjsko hišo 

V Košaškem dolu je bilo skozi kletno okno vlomljeno v stanovanjsko hišo, pri čemer je neznani storilec odtujil gotovino, zlatnino, ure in druge predmete. O kaznivem dejanju policisti še zbirajo obvestila. 

Obravnavani tujci 

V Mariboru so policisti obravnavali državljana Mongolije ter šest državljanov Sirije, ki so predhodno že podali prošnje za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 157 klicev, od tega 54 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V opisanem času so obravnavali tudi:

  • šest kaznivih dejanj, 
  • šest prometnih nesreč I. kategorije, 
  • prometno nesrečo II. kategorije,
  • tri prijave kršitev javnega reda in miru, od tega tri na javnem kraju,
  • dva požara.

Starejše novice