Policija je odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, poteka pa tudi pet hišnih preiskav.

»Policija je danes zjutraj odvzela prostost dvema osumljenima osebama in ju pridržala zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Kriminalisti izvajajo 5 hišnih preiskav stanovanjskih objektov, predkazenski postopek usmerja mariborsko državno tožilstvo,« je uvodoma policija sporočila na svojem Twitter profilu, nato pa dodala še več podrobnosti.

Po vseh okoliščinah lahko sklepamo, da je med prijetimi tudi Andrej Šiško, vodja Štajerske varde. Šiška smo skušali priklicati na telefonsko številko, kjer je bil zadnje dni v kontaktu, zdaj pa je nedosegljiv.

Potrjeno: Odvzema prostosti in preiskave zaradi Štajerske varde

Javnost je takoj sklepala, da gre za postopke v zvezi s Štajersko vardo, kar so potrdili tudi na policiji. Pet hišnih preiskav in dve pridržanji so izvedli kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave. Operativne aktivnosti skupno izvaja kar 40 kriminalistov.

»Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1,« je sporočila Generalna policijska uprava.

Člani Štajerske varde zavedeni

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden, zato pozivajo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice