Četrta žrtev je oskrbovanka šmarskega doma upokojencev, ki je umrla v visoki starosti z več pridruženimi kroničnimi boleznimi.

Po smrti dveh oskrbovancev doma starejših v Metliki in po starejšega moškega v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je za posledicami koronavirusa preminula oskrbovanka v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah.

V domu beležijo okužbo s koronavirusom pri 24 stanovalcih, kar je pet več kot v ponedeljek, in pri šestih zaposlenih, kar je eden več kot v ponedeljek, piše STA.

Ko še poroča STA, v domu redno spremljanje stanje vseh stanovalcev, ob sumu na okužbo z novim koronavirusom opravijo testiranje in izvedejo vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi.

S ciljem zagotavljanja kakovostne in varne zdravstvene nege in zdravstvene oskrbe se je ekipi zaposlenih v domu upokojencev, v katerem imajo 197 stanovalcev, za katere skrbi več kot 100 zaposlenih, pridružila tudi ekipa zdravstvenih delavcev iz celjske bolnišnice in Medical centra Rogaška.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice