Pred sodnika je na predobravnavnem naroku stopil 27-letni Mariborčan, ki mu je tožilstvo očitalo neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami.

Kot je med drugim zapisano v obtožnici, naj bi obtoženi neupravičeno prodajal kokain, obenem pa hranil in prodajal konopljo.

Storjeno kaznivo dejanje je obžaloval

In obtoženi, ki je brez zaposlitve in prejema zgolj socialno pomoč, je sodišču dejal, da krivdo priznava, obenem pa je izrazil obžalovanje za storjeno kaznivo dejanje. »Obljubljam, da bom priden in kaznivih dejanj ne bo več ponavljal. Želim tudi reči, da si urejam življenje, odpravljam se na razgovor za službo,« je dodal.

S hitrim priznanjem nižji stroški

Po mnenju tožilstva je obtoženi s priznanjem tudi pripomogel, da bodo nižji stroški, saj se je kazenska zadeva že končala. Sodišču je tožilstvo predlagali 1 leto zaporne kazni, ki pa jo lahko obtoženi odsluži z delom v splošno korist za obdobje 2 let od izvršljivosti sodbe.

S tem se je strinjal tudi odvetnik obtoženega, ki je dejal, da bi tovrstna kazenska sankcija imela dva namena. Kot prvič bo imela za njegovega klienta kaznovalno funkcijo za storjeno dejanje, pa tudi vzgojno, da kaj takšnega v bodoče ne bo več počel.

Sodišče sledilo predlogu tožilstva

Sodišče je v izreku sodbe v celoti sledilo predlogu tožilstva in mu izreklo 1 leto zapor kazni, ki ga lahko v obdobju dveh let odsluži z delom v splošno korist. V izrečeno kazen mu je sodišče štelo tudi čas, ki ga je preživel v priporu.

Komentarji (1)

Ni logike, (ni preverjeno)

da zamolčite njegov priimek, hkrati pa objavite njegovo fotografijo.

Starejše novice