Foto: PU Koper
Streljal na kombi in zadel sopotnika, ki je bil lažje poškodovan.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper in policisti Policijske postaje Koper so v torek v naselju pri Kopru obravnavali kaznivi dejanji povzročitev splošne nevarnosti in lahko telesno poškodbo, katerih je utemeljeno osumljen 60-letni državljan Republike Slovenije.

Streljal proti vozilu, zadel sopotnika

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da so 40-letni, 36-letni in 36-letni oškodovanci vsi državljani Republike Slovenije.

V torek, v poznih popoldanskih urah, so se po predhodnem dogovoru z občanom, s tovornim vozilom pripeljali v naselje pri Kopru, kjer so prevzeli in na tovorno vozilo naložili staro železo in druge kovine. Obenem so tam še nekaj bližnjih sosedov povprašali po odpadnem železu, nakar so se s tovornim vozilom zapeljali stran.

Takrat pa je osumljeni 60-letni državljan Republike Slovenije streljal proti tovornemu vozilu in pri tem lažje poškodoval 40-letnika, ki se je v tovornem vozilu prevažal kot sopotnik.

Osumljeni je bil kmalu za tem prijet in mu je bilo odrejeno policijsko 48-urno pridržanje. Po opravljenih vseh preiskovalnih dejanjih, tudi preiskavi stanovanja in drugih prostorov, kjer je bilo najdeno različno strelno orožje in večje število nabojev, je bil v četrtek s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je osumljenega po zaslišanju spustil na prostost.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen zapora do petih let, za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe pa je zagrožena kazen zapora do treh let.

Komentarji (1)

sava (ni preverjeno)

Zakaj se pri indijancih vse ne prekontrolira.

Starejše novice