Foto: Mediaspeed
Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana je prvakinja Drame SNG Maribor Nataša Matjašec Rošker, so danes sporočili organizatorji 58. Festivala Borštnikovo srečanje.

Borštnikov prstan za igralsko ustvarjalnost bodo Nataši Matjašec Rošker izročili na zaključni slovesnosti 18. junija v Mariboru, ko bodo podelili tudi druge festivalske nagrade.

»Esenca njene igre je neulovljiva, izmika se kategoriziranju, saj se v svojem igralskem iskanju nikoli ne ustavi, pač pa neprestano išče nove igralske poti in izrazna sredstva. Slednjega se ne poslužuje zaradi drugačnosti per se, pač pa z iskanjem nekonvencionalnih rešitev prodira globlje v uprizoritev, igralsko kreacijo, vlogo, odnose, stanja...,« je v utemeljitvi nominacije za prstan zapisala Maja Borin.

Program osrednjega dela Festivala Borštnikovo srečanje se začne v ponedeljek, slavnostno odprtje pa bo v petek s predstavo La Tempesta / Vihar režiserja Alessandra Serre v produkciji Stalnega gledališča iz Torina.

V tekmovalnem programu je 12 gledaliških predstav po izboru selektorice Vilme Štritof, v spremljevalnem programu pa poleg štirih tujih še osem slovenskih uprizoritev.

»Promovirali bomo slovensko gledališko ustvarjalnost in njen pomen v širšem mednarodnem prostoru, spodbujali povezanost slovenskega gledališkega prostora in krepili vezi z Evropo, vključevali nova občinstva, posvečali se bomo strokovnim presojam in vrednotenju ustvarjalnih dosežkov,« je ob predstavitvi letošnjega programa napovedal umetniški direktor festivala Aleš Novak.

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

Evo, dočakali smo tudi to ... v kaj so borštnikovo spremenili zagorci ... borštnikov prstan je odnesla zagorka ... žena direktorjeva zagorčeva ...

Starejše novice