Foto: Žan Osim
Na Grajskem trgu smo se poklonili največjemu slovenskemu pesniku.

Ko ura odbila točno opoldne, se je v Mariboru kot tudi v Ljubljani in Novi Gorici odvil že 37. tradicionalni recital Prešernove poezije.

Tudi v Mariboru se je na Grajskem trgu ob Florjanovem spomeniku zbrala množica ljudi, ki je prisluhnila Prešernovim pesmim, ki so jih interpretirali umetniki Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Recital se je tradicionalno začel z Zdravljico, sledil pa je poklon največjemu slovenskemu pesniku v obliki recitiranja njegovih pesmi.

V sodelovanju z Mestno četrtjo Koroška vrata, Narodnim domom Maribor, KUD Moment in Marpurgi Cafejem se je tako ponovno odvil dogodek, ki ga je popestril še ženski pevski zbor Matice pod vodstvom zborovodkinje Zsuzse Budavari Novak.

Spomnimo, recital se je v takšni obliki prvič odvil pred 37 leti kot protest za slovensko kulturno avtonomijo.

Kontriral je namenom politikom, da v bivši skupni državi poenotijo kulturno ministrstvo ter s tem zmanjšajo moč slovenske besede.

Komentarji (3)

Ni financ za "… (ni preverjeno)

Rtvslo/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-50-8-milijarde-evrov/multi-kapitalisti obvladujeju Sloveniju in politika zapravlja svobodo z neodgovornim in nerazumljivim dejanji jemanja dolgov za obresti ne bo prihodka

Hojs_MB (ni preverjeno)

Lepo!

Za spomenike b… (ni preverjeno)

denar a ne za uboge slepe bolane brezdomne

Starejše novice