Narodni dom Maribor je ena izmed številnih kulturnih ustanov, ki jim država ne omogoča dogodkov tudi ob določenih ukrepih. Podjetje 2TDK je podpisalo pogodbo za drugi tir železniške proge in slavnostno proslavljalo.

Podjetje 2TDK je v Lipici z izbranim izvajalcem Kolektor CGP, Yapı Merkezi in Özaltin podpisala pogodbo za glavna gradbena dela na drugem tiru železniške proge Divača - Koper na odseku Črni Kal - Koper.

Dvojna merila

Bolj je vprašljivo to, da so priredili slavnostni dogodek za podpis pogodbe, kjer lahko zasledimo vsaj 50 posameznikov, medtem ko kulturnim ustanovam to v tem trenutku ni omogočeno. Prav slednje problematizirajo v Narodnem domu Maribor.

»Kako naj kulturniki in vsi državljani, ki smo zavoljo delovanja v skupno dobro zvesto sledili uredbam, ustavili svoje delo in izgubili prihodke razumemo takšno potezo? To ni nič drugega kot absolutna oblastniška aroganca, posmeh, žalitev,« so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali v Narodnem domu Maribor.

Na dogodku so bili postavljeni sedeži na varnostni razdalji in udeleženci so nosili maske. Nazadnje se je v večji kapaciteti v Mariboru odvil le Festival Lent, ki se je izvedel ob vseh upoštevanih ukrepih.

»Vsi skupaj smo umeščeni v današnji dan in prisotni pri dogodku, ki bo omogočil začetek, izgradnjo, dokončanje in predajo drugega tira vsem uporabnikom v letu 2026,« je povedal na dogodku generalni direktor družbe 2TDK Pavle Hevka.

Postavljen je bil večji oder, kjer so imeli glasbene izvajalce, jezdece na lipicancih in številne gledalce. Narodni dom Maribor se je na to neizprosno odzval in na družbenih omrežjih zapisal spodnje.

Vrednost glavnih gradbenih del znaša 224,7 milijona evrov brez davka na dodano vrednost, na 2TDK pa poudarjajo, da ima dogodek simbolni pomen, saj mineva pet let od ustanovitve družbe. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kulturniki so paraziti slovenskega naroda
mislim na tiste glumače, ki živijo od proračuna
Jebeš tako kulturo
ki je nihče ne potrebuje
kar pomeni da je
NEUPORABNA

beter (nepreverjen)

neuporabna za svinjske glave tvojega kova

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Maribor 1943 (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo popoldan

In reply to by beter (nepreverjen)

beter (nepreverjen)

ne jaz nisem tak fuknjeni samo popoldan
je pa moja mama tak fuknjena celi dan

In reply to by Maribor 1943 (nepreverjen)

Maribor 1943 (nepreverjen)

malo več spoštovanja do matere
ti ne bi škodovalo

In reply to by beter (nepreverjen)

Starejše novice