Ob trenutnem sproščanju ukrepov svoja vrata odpira tudi Slovensko narodno gledališče Maribor. Ta konec tedna bodo svojim gledalcem in abonentom postregli s kar dvema predstavama.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so neizmerno veseli svojega ponovnega odprtja gledaliških dvoran.

Od konca oktobra pa vse do danes so bila vrata Slovenskega narodnega gledališča Maribor za ogled gledaliških predstav, dram, oper in baletnih koncertov zaprta.

Slovensko narodno gledališče Maribor si je zadalo prioritetno nalogo, da čim prej izpolni vse obveznosti do svojih abonentov.

Že jutri bodo na svojih odrih uprizorili znamenito tragedijo Mačka na vroči pločevinasti strehi v režiji Jana Krmelja, v nedeljo ob 21.00 pa bo na sporedu velik glasbeno plesni spektakel Carmina Burana v koreografiji Edwarda Cluga in pod taktirko Simona Krečiča.  

Tako gledalci kot igralci in plesalci so dan ponovnega odprtja nestrpno pričakovali. 

»Že dve leti pravzaprav nisem videla predstave, na žalost. Kljub temu da sem stalni abonent. Nimam še informacije o tem, kdaj pridem na vrsto za predstave. Tako da je videti, da do jeseni ne bom nič videla. Komaj pa čakam, da spet začnemo,« je za Mariborinfo pokomentirala abonentka Črtomira Vražič

»Občutki so čudoviti in v bistvu nam to ogromno pomeni. V tem času, ko smo bili zaprti, smo ugotovili, koliko dejansko nam vsakemu posamezniku v življenju to pomeni,« pa pravi solistka Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor Tijuana Križman Hudernik

Brez upoštevanja ukrepov ne bo šlo

Dvorane bodo sedaj lahko zasedene do največ 50 odstotkov kapacitete sedežnih mest.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo sedeže označili tako, da bo med posameznimi gledalci dovolj velika razdalja, prav tako pa vladni odlok predvideva, da si lahko predstavo ogledajo samo tisti, ki so virus preboleli, bili cepljeni ali so bili testirani. 

Kljub temu da na odru od oktobra ni bilo nobenih uprizoritev, umetniki ta čas niso počivali. 

»Imeli smo trenutke, ko smo mogli ostati vsi doma, ampak, seveda, smo od doma probali obdržati kondicijo. Ta del ekipe je v tem času pripravili kar dva projekta, in sicer Carmino Burano, ki bo premierno uprozorjena to nedeljo in Povodnega moža,« še pove solistka Tijuana Križman Hudernik.

Čeprav niso bili fizično z gledalci, so predstave v času zaprtja Slovenskega narodnega gledališča Maribor ponesli kar na domove gledalcev, a vseeno upajo, da bodo od sedaj naprej lahko igro, ples in petje uprizarjali zgolj še v polnih dvoranah in ne preko digitalnih medijev, kot so se mnogi morali znajti v času zaprtja.  

Starejše novice