V Mariboru bo zbrano množico ponovno navdušilo operno petje. Ne v mestnem parku, ampak na Glavnem trgu bo tokrat veličastna operna noč.

Tradicionalna Operna noč bo letos na novem prizorišču. Iz promenade Mestnega parka se seli na Glavni trg, kjer bo obiskovalcem na voljo kar okoli 1500 sedežev. 

V četrtek, 23. septembra, ob 18. uri bomo opernemu petju na brezplačnem koncertu prisluhnili v središču Maribora pred mestno hišo.  

Festival, ki nastaja v sodelovanju Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK bo prinesel najlepše arije iz največjih opernih uspešnic italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice.

Pod taktirko Simona Krečiča bodo nastopili Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Martin Sušnik ter Jaki Jurgec.

Umetniški direktor Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor Simon Krečič.

Iz parka na Glavni trg, glasbenega doživetja ne bodo motili avtomobili

Šesta izvedba Operne noči bo, tako kot je bilo to v navadi, tudi letos brezplačna in na voljo širši množici. Med koncertom obiskovalcev ne bodo motili mimo vozeči avtomobili in avtobusi, saj bo promet okoli Glavnega trga povsem zaprt. 

Operna noč se je začela v Mariboru, a nato zrasla v pravo turnejo. Ta se je letos izjemoma začela v drugih slovenskih mestih in se zaključuje v domačem Mariboru.

Umetniški direktor Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor Simon Krečič napoveduje, da bo program malenkost spremenjen in bolj slovesen, kot na ostalih prizoriščih po Sloveniji. 

Med drugim se bo mariborska izvedba zaključila s Triumfalnim maršem iz drugega dejanja opere Aida, ki je eden najbolj pompoznih del v operni literaturi. 

Direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

Špes: »Verjamemo, da bo tudi v tem okolju čarobno in čudovito«

Operna noč bo letos hkrati zaključek Festivala Lent, ki je bil letos razširjen čez vse poletje. Direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina je izpostavil, da je letošnji Lent večinoma spremljalo lepo vreme, in kot kaže, bo takšen tudi zaključek.

Predsednik društva Ezl ek Mitja Špes dodaja, da je Operna noč darilo občanom Maribora, a da je vedno več obiskovalcev tudi iz drugih mest ter celo iz tujine. 

Letos se Operna noč seli na Glavni trg, ker se je začela prenova Mestnega parka. »Verjamemo, da bo tudi v tem okolju čarobno in čudovito,« dodaja Špes. 

Predsednik društva Ezl ek Mitja Špes.

Sedeži le pod pogojem PCT

Na prizorišču Glavnega trga bo obiskovalcem na voljo precej več sedežev, kot jih je bilo minula leta v Mestnem parku. Na voljo bo 1500 sedežev, a te bodo zainteresirani zasedli le ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Organizatorji ob tem obiskovalce naprošajo, da se na Operno noč odpravijo pravočasno, da bodo lahko zasedli svoja mesta.

Operno noč bo mogoče spremljati tudi preko velikih zaslonov, ki bodo postavljeni na širšem območju Glavnega trga. V nedeljo zvečer si bo posnetek koncerta mogoče ogledati tudi preko televizijskih ekranov.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aleš_89 (nepreverjen)

Tole je spektakel, bravo vsi!

Kaj pa ukrepi (nepreverjen)

za varovanje zdravja proti covid-19?!

In reply to by Aleš_89 (nepreverjen)

Starejše novice