Vlado Kreslin. Glasbenik. Legenda. Prekmurec.

Marjan Dora je v tokratno oddajo Dora - nedeljski pogovori povabil glasbenika Vlada Kreslina in nastal je izjemen pogovor. 

Zanimivi glasbeni začetki

Vlado Kreslin je svojo glasbeno pot začel kot bobnar v skupini Apollo. V Beltincih so imeli pomembne nastope, od njegovega rojstnega dne, do nastopa za škofa in nastopa na folklornem festivalu. Kreslin je v svojih začetkih zamenjal kar nekaj skupin, imel je tudi svojo diskoteko.

V Ljubljani začel z nule

Ko pa je prišel v Ljubljano pa je bilo potrebo vse od začetka. Hodil je po različnih lokalih, kamor je zahajal s starejšimi prijatelji iz Prekmurja. V lokalu je enkrat do njega stopil moški, ki ga je vprašal, ali bi pel v skupini. Že naslednji dan je bil pevec v skupini in tako se je začela glasbena pot legende slovenske glasbe.

Dan pred odhodom v vojsko je Vlado Kreslin zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Dan najlepših sanj.

»Šlo je za senzacijo iz več razlogov,« pravi Kreslin in doda, da takrat ni imel nobenega odnosa do Slovenske popevke.  

Vesel, ko sreča svoje učence

Šel je študirat ekonomijo, kjer sta njegova sošolca bila tudi Zoran Janković in Dušan Mramor. Vendar pravi, da se med številkami ni dobro počutil, zato se je prepisal na Filozofsko fakulteto, kjer je končal angleščino in nemščino. Nekaj časa je del kot učitelj v osnovnih šolah, zato pravi, da ni lepšega, ko srečaš svojega učenca. 

Bolj si oseben, bolj si splošen

Pravi, da je v svoji glasbeni karieri ugotovil, da čim bolj si oseben, toliko bolj si splošen. Pojasni, da je pesem Namesto koga roža cveti nastala, ko sta z očetom bila na pogrebu. 

Zanimive so prigode, ki so se jim zgodile med potovanji po svetu in vas bodo nasmejale do solz. O Kreslinu so posneli tudi film, ki nosi naslov Poj mi pesem in spremlja njegovo glasbeno pot. 

Seveda v pogovoru ni šlo mimo Kreslinovih staršev, ki sta pomemben del njegove glasbene kariere. Več pa v zanimivem pogovoru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice