Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Priljubljeni Festival Lent, ki Mariborčane, turiste in vse obiskovalce navdušuje že s svojo 31. izdajo, se bliža h koncu. Tako lahko le še danes in jutri uživamo v raznovrstnem glasbenem, gledališkem, folklornem in plesnem programu.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati na predzadnji festivalski dan, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

Štajerska vina vabijo na Vojašniški trg

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav je dopoldne potekal Ukulent, delavnica igranja na ukulele ter koncert ukulele talentov, ob 19. uri pa bo na istem odru nastopili Big band Cerknica in Ana Bezjak.

Obiščete lahko tudi Dvorano Union, ki bo ob 19.30 gostila koncert Dorotee Senica na flavti in Kristine Golob na klavirju.

V GT22 lahko obiščete dogodek v seriji poletnih, uličnih pogovorov, na kateri bo danes ob 18. uri gostovala Aphra Tesla, intermedijska umetnica, pesnica in vokalna manipulatorka ter vodja projekta Ambasada Svetlane Makarovič.

V Sodnem stolpu pa bo ob 20.30 nastopila zasedba Birs of Unknown. Zasedba se žanrsko ne želi predalčkati, kar je razvidno že iz imena, pa vendar glavne navdihe za ustvarjanje črpajo iz žanrov, kot so jazz, avantgard, etno in soul.

Na Vojašniškem trgu pri Lutkovnem gledališču Maribor pa lahko od 20. ure naprej uživate na Vinskem LENTanju ob druženju z najboljšimi vini štajerskih vinarjev.

Mesto bo tudi danes polno smeha

Prav tako bo danes pestro tudi na Grajskem trgu v središču mesta, kjer bo ob 19. uri potekal dogodek pod imeno Je Veux. Gre za projekt zagrebške skladateljice in vokalistke Željke Veverec, poznane iz odličnega soul-funk benda Mangroove, s katerim je doslej objavila štiri albume.

Obiskovalce vabi tudi Vetrinjski dvor, kjer se lahko ob 18.30 s svojimi otroki udeležite rajanja z Romano Krajnčan, ob 21. uri pa bo občinstvo zabaval srbski komik Srdjan Jovanovič.

Prav tako bo danes pestro tudi na terasi Mariboxa, kjer bosta na KMŠ odru nastopili mladi skupini Štrom, in sicer ob 21. uri, ter uro kasneje skupina Love Charade.

Na Glavnem odru bodo zvene uspešnice Queenov

Na Glavnem trgu bo ob 20. uri na Jurčkovem oziroma Večerovem odru nastopila skupina Čedahuči, ob 21.30 pa še zasedba Metropolis.

Gotovo pa bo za današnji spektakel večera poskrbela Rock Opera - Queen Symphony, dogodek, ki ga bo ob 21.30 na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja izvedel Zbor in orkester Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad in Big band Novi sad.

Obiskovalci bodo lahko uživali v največjih uspešnicah legendarne skupine Queen, v izvedbi simfoničnega orkestra, big banda, zbora in solistov.

V Mariboru pa bo ob 22. uri na Minoritih prav tako nastopil eden najbolj funky pozavnist vseh časov Fred Wesley in skupina The New JB's, ki jo sestavljajo sami težkokategorniki funk glasbe in ki jamčijo nepozaben soul, funk in jazz večer na Lentu.

Če pa vam vse to še ni dovolj, pa si lahko baterije napolnite še v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora, kjer bodo danes potekale karaoke ali na Minoritih, kjer bo v poznih nočnih urah potekal tako imenovani After, za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka.

Starejše novice