Slika je simbolična (foto: Janez Leskovar).
Festival Lent je že v polnem teku. Kaj vse nas čaka danes?

Tudi danes bo med 9.00 in 13.00 ter 16.00 in 20.00 v Mestnem parku Maribor zeleni festival Art kamp.

Na odru Triglav si lahko v dopoldanskem času ogledate Plesni projekt Centra plesa, kjer se bodo predstavili Tovarishia Dance Company. Ob 14.00 pa vabljeni na predstavitev potapljanja na Lent plažo.

Če pa se želite v spremstvu inštruktorja preizkusiti v streljanju z malokalibrsko pištolo pa ob 17.00 vabljeni v ŠRC Ra-ta-ta. Zaradi omejitve števila udeležencev je obvezna rezervacija in starost nad 18 let.

Proti večeru bo nastopilo mnogo glasbenih imen

V popoldanskem in večernem času bo tudi danes poskrbljeno za otroke. Oder Triglav vabi na zgodbo s plesom z naslovom Pripovedovalke - Zgodbe iz hiše, ob 18.30 pa si lahko v Vetrinjskem dvoru ogledate otroško glasbeno animacijsko predstavo Silno vljudna predstava.

Seveda pa bo popoldan tudi glasbeno obarvan.

Ob 18.00 se bodo na Grajskem trgu predstavili Boštjan Velkavrh 'intimno' acoustic trio, ob 18.30 pa bosta na Glavnem odru nastopili dve mladi glasbenici Klara Veteršek in Urška Supej band. V Dvorani Union pa bo ob 19.30 nastopil tudi harmonikarski Duo Zver - Blažič.

Ob 19.30 oder Triglav vabi na koncert zasedbe Brencl banda z naslovom Čarovniški lov. Ob 20.00 bo za dobro vzdušje pri Vodnem stolpu skrbel Duo Atanasovski, ki ga sestavljata oče Vasko in sin Ariel Vei. Ob 20.30 pa bo v Sodnem stolpu nastopila glasbena skupina Caminoigra.

Že ob 20.15 si lahko na Glavnem odru ogledate plesno točko francoskih plesalcev D-Construction, za tem pa se bo tam odvila cirkuška predstava Cirkus na pedala. 

Zvečer se začenja svetovno znan mariborski folklorni festival

Ob 20.30 pa se na Glavnem trgu in vse do Trga Leona Štuklja s slavnostno povorko začenja 34. Folkart. Mestne ulice in trgi bodo zažareli od živahnih barv, plesa in petja.

Folkart se je pod okriljem Narodnega doma Maribor zasidral med najbolj vidne folklorne festivale sveta. K nam prihajajo profesionalci iz Argentine, Brazilije, Čila, Filipinov, Poljske in Španije.

Ob 21.30 pa bo na Glavnem odru potekala tudi uradna otvoritev festivala.

Na Lentu danes eden izmed vrhuncev letošnjega festivala, prihajajo Erik Truffaz Quartet

Na vrtu Kavarne Astorija si lahko ob 21.00 ogledate film Animirani feminizem, ob isti uri pa se lahko v Vetrinjskem dvoru nasmejite na stand up komediji 10kine nove stand up face. Ob 21.45 si lahko na Glavnem trgu ogledate tudi ulično-gledališko predstavo Smučarska odiseja.

Ob 22.00 bodo za prijeten konec dneva na Odru nove KBM - Minoriti v okviru JazzLenta in Jazz Podija poskrbeli Erik Truffaz Quartet. Erika Truffaza mnogi upravičeno smatrajo za najpomembnejšega trobentača vseh časov na evropskih tleh.

Na Minoritiju pa bo ob 23.30 dan s koncertom zaključila štiričlanska zasedba Masharik.

Komentarji (1)

RP (ni preverjeno)

Lent = hrup. Razumem, da nekateri placajo za predstave. Ok, naj bodo predstave zanje. Da jih pa moramo poslusati vsi v radiju 3 km in vec, je pa svinjarija. Pricakujem, da rukavina placa vsem nam odskodnine.

Starejše novice