Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
Odštevanje do 31. Festivala Lent se je zares pričelo, saj so organizatorji razkrili prve nastopajoče. Kdo nas bo torej zabaval v vročih poletih dneh v mestu?

Festival Lent je tradicionalni festival kulture, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Festival obsega različne prireditve, ki se odvijajo na več lokacijah v mestu in trajajo deset dni v začetku poletja.

Tudi letošnji poletni dnevi v Mariboru ne bodo minili brez festivalskega dogajanja, saj so organizatorji že napovedali, da se Festival Lent znova vrača. Tako bo letos potekal od 23. junija do 1. julija. Odštevanje se je tako že začelo.

Narodnem domu Maribor so namreč že razkrili prve nastopajoče, ki bodo v mesto ob Dravi vrnili nekdanji značilni utrip ob začetku poletja. 

Kdo nas bo torej zabaval v letošnjih poletnih dneh?

Nastopili bodo tudi Joker Out in Vlado Kreslin

Kot prvi bodo nastopili jazzovski zvezdniki Seun KutiManu Katche, Fredo Wesley in Delvon Lamarr.

Lentovi žarometi bodo osvetlili vroče Joker Out in Rock Opero – Queen Symphony z nepozabnimi uspešnicami Freddyja Mercuryja in druščine v izvedbi simfoničnega orkestra, solistov in zbora.

Na odru bodo znova zablesteli tudi Indexi, sarajevske rokovske legende, ki se jim bodo na skupnem odru pridružili tudi glasbeni velikani, kot so Halid Bešlić, Dado Topić, Hari Mata Hari, Neno Belan in Zoran Predin.

Ko smo že pri legendah, je seveda treba omeniti tudi slovenske, vsaj nepogrešljivega poeta prekmurskih ravnic, Vlada Kreslina

Med nastopajočimi bodo tudi Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča, ki letos praznuje petdeseti jubilej, Božo Vrećo ter Tadej Toš.

Manjkal ne bo niti Folkart, ki letos slavi 35. rojstni dan. Z njim bomo odpotovali vse od Indonezije in Zimbabveja. 

Vas je zamikalo? Organizatorji so še razkrili, da bodo vstopnice naprodaj že od 15. marca dalje.

Komentarji (2)

arsenovičev ba… (ni preverjeno)

pa kaj dela "Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča " tam...sašo domu si ga nesi srbofil

opankovičev sin (ni preverjeno)

trebao si napisati
vodi si ga
kuči

In reply to by arsenovičev ba… (ni preverjeno)

Starejše novice