Foto: Jure Banfi
Kolikokrat v eni uri lahko prehodite ali pretečete pot na Piramido? To so danes preizkusili udeleženci dogodka Obkrožimo Piramido 2022.

Festival Lent je v polnem teku. Ob pestrem glasbenem in kulturnem dogajanju, ta v Maribor prinaša tudi športne aktivnosti. Športno društvo Ultra+Robert je v okviru festivala organiziralo prireditev Obkrožimo Piramido 2022.

Cilj svojevrstnega športno-rekreativnega dogodka je bil v eni uri čim večkrat 'obkrožiti' Piramido. 

»Ni pomembno ali boste šli na vrh in nazaj samo enkrat ali desetkrat. Pomembno je, da bomo skupaj dosegli čim več vzponov,« so pred dogodkom povedali organizatorji, ki so želeli z dogodkom motivirati ljudi za zdrav življenjski slog.

Iz mestnega parka čim večkrat na Piramido

Dogodek Obkrožimo Piramido se je začel z bobnarskim nastopom bobnarjev Plesne izbe Maribor, ki so obiskovalce razgreli z energičnimi afriškimi ritmi na tolkalih djembe in dunun ter poskrbeli za ogrevalni ritem pred pohodom. 

Sledil je pogovor z znanimi mariborskimi športniki. Odbojkar Rok Možič in njegov oče Peter, ki je bil prav tako uspešen odbojkar, sta spregovorila o njuni skupni hoji proti cilju, o vzgledu in motivaciji.

Skupaj so se obiskovalci nato podali do starta pod Piramido in začeli množičen pohod oziroma tek na Piramido. 

Najbolj zagnani dobili nagrade

Sodelujoči so se nato zbrali pri odru Triglav v Mestnem parku Maribor, kjer je sledila razglasitev rezultatov skupnega števila vzponov. 

Ob tem so podeli nagrade udeležencu in udeleženki z največ opravljenih vzponov, najmlajši in najmlajšemu ter najstarejši in najstarejšemu udeležencu. 

Komentarji (1)

Upss (ni preverjeno)

Kdaj bo akcija pobiranja plastenk ?

Starejše novice