Vir: Festival Lent, Narodni dom Maribor
Tudi ta konec tednu bo v Mariboru veselo. Festival Lent se še ni dokončno zaključil, saj v mesto prihaja Lent po Lentu in s tem dva velika koncerta.

Četudi je glavnina programa Festivala Lent za nami, še ne pomeni, da je živahnega koncertiranja v mestu konec. Dogajanje se namreč nadaljuje že ta teden s sklopom Lent po Lentu.

»Lani smo poskusili prvič. Morali smo. Ker smo vedeli, slišali, upoštevali. Kaj bi bilo, če bi se Festival Lent raztegnil? Dlje v poletje? Ohoho. In ja! Zgodilo se je. Prepevanje z Bijelim dugmetom, poplesavanje kjerkoli s Soulfingersi, gala večer z Luko Šulićem in za konec še čaga leta v dežju z Dubiozo kolektivom. In Lent po Lentu se zdaj vrača. In to takoj,« sporočajo organizatorji Festivala Lent.

V mestu bodo tako ulice zaživele z glasbo že ta četrtek, 7. julija, ko bodo na Trgu Leona Štuklja s koncertom Piše se leto nastopili Happy Ol'McWeasel in Primorci Elvis Jackson.

Že dan kasneje pa se na istem prizorišču obeta vokalna poslastica pod taktirko Perpetuum Jazzile.

Za uvod Happy Ol' McWeasel in Elvis Jackson

V četrtek bodo pod okriljem koncerta Piše se leto, ki ga Festival Lent organizira od leta 2015, nastopili skupini Happy Ol' McWeasel in Elvis Jackson.

Če bi se umetelno fantje iz Happy Ol’ McWeasel opisali sami, bi skromno povzeli, da prodoren vokal s ščepcem navihanih kitar, pestjo zajetnega basa, zrnom radoživih violin, zgneteno harmoniko, prepečenim bendžem in hrustljavimi bobni zadovolji še največje in najtežje glasbene gurmane.

Na drugi strani pa ajdovski pank rokerji Elvis Jackson veljajo za eno najuspešnejših domačih zasedb, ki si je slavo prislužila tudi na mnogih koncertnih prizoriščih po vsej Evropi.

V 22 letih so nastopili skupaj z zasedbami, kot so Faith No More, Sepultura, Anthrax, Fishbone, The Offspring.

Po mnenju številnih kritikov so Elvis Jackson skupina, ki vas bo nemudoma navdušila s svojo direktnostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in karizmo. 

Za konec po koncu še Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile je poznana kot ena najbolj spektakularnih in največjih vokalnih skupin na svetu.

S strani kritikov je priznani vokalni orkester iz Slovenije priljubljen po zaslugi svojih močnih ritmov, bogatih harmonij, pozitivne energije, neprimerljive kreativnosti in posebne mešanice najrazličnejših žanrov glasbe.

Glasba Perpetuum Jazzile vključuje tudi vokalna tolkala, tako imenovani človeški beatbox, poleg tega pa pevci skupine uporabljajo tudi roke in dele teles, s katerimi ponazarjajo dež, nevihte in druge, najrazličnejše okoljske pojave, od vzleta letala do zvokovne interpretacije izvira vode.

Bogati koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih imen, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in aranžirane ljudske pesmi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice