Poln dogajanja, poln energije, poln sonca. Takšen Festival Lent napovedujejo organizatorji. Festival bo letos že tridesetič oživil mariborsko mestno jedro z glasbo, kulturo in smehom.

Le še nekaj dni nas loči do Festivala Lent, ki bo v petek, 24. junija zasijal v svoji jubilejni ediciji.

Že tridesetič bo v Maribor prinesel večere, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke in ritme. 

Med 24. junijem in 2. julijem se bodo obiskovalci lahko naužili glasbe, kulture in smeha.

»Ko smo leta 1993 pripravili prvega, nas je gnala želja dokazati, da Maribor ni sivo in mrtvo mesto, temveč v njem brbota od ustvarjalnosti. Danes o sivini ni ne duha ne sluha, festival, ki je mesto postavil na svetovne zemljevide pa iz leta v leto uspešno piše nove zgodbe in ustvarja nove presežke,« pravijo organizatorji. 

Direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina je povedal, imajo z Mestno občino Maribor isti cilj - Maribor razvijati v mesto, kjer bo lepo živeti in katerega bo vredno obiskati. 

Tudi letos dogajanje čez vso poletje

Kot pravi Rukavina, vedo, da bodo tudi letos obiskovalci napolnili prizorišča. 

»Spet bo živahno pod odri, v parku, na trgih in na ulicah. Tridesetič bomo skupaj stopili v poletje,« dodaja: »V mestu, ki ni sivo, temveč polno barv. V mestu, v katerem je tudi po zaslugi Festivala Lent lepo živeti.«

»Mestna občina Maribor podpira Festival Lent,« je poudaril Arsenovič. Pri tem je izpostavil skorajšnji začetek obnove nabrežja Lenta, ki bo Festival Lent vrnil na svoje nekdanje prizorišče. 

Arsenoviča veseli, da bo tudi letos zaživel Lent po Lentu. Pestrega dogajanja v mestu tako ne bo konec že z 2. julijem, ampak bodo do začetka septembra štirje vikendi z bogatim programom. 

Letos enostavnejše nakupovanje vstopnic

Letošnji Festival Lent uvaja spremembo pri nakupu vstopnic. Do zdaj so morali kupci, četudi so vstopnice kupili preko spleta, po njih fizično priti na informacijsko točko. Zdaj lahko z vstopnicami, kupljenimi prek spleta, pridete neposredno na dogodek. Vstopnic ni treba niti natisniti, dovolj je le, da jih pokažete na svoji mobilni napravi. 

Vstopnice je tako mogoče kupiti preko spleta, še vedno so na voljo tudi v informacijski pisarni Narodnega doma Maribor. Celoten program festivala je dostopen na spletni strani

Festivalske vstopnice lahko do 30. junija kupite tudi s turističnimi boni. 

Ob tem je seveda ogromno dogodkov je na Festivalu Lent brezplačnih - vsi dogodki na Večerovem– Jurčkovem odru, Ana Desetnica, Oder Triglav, GT22, Salon glasbenih umetnikov, Otroški program, Art kamp, Pozor! Muzika na cesti!, Folkart v mestu. 

A ne odlašajte z nakupom vstopnic. Karte za nekatere dogodke so namreč že razprodane. Ni mogoče več dobiti vstopnic za nastop Laibacha, dobrodelnega stand upa Autsajderji, razprodan je tudi Wudisban. Prav tako so razprodana sedišča za koncert Magnifica na Glavnem odru, ki bo na Trgu Leona Štuklja. 

Pokrovitelji svečano podpisali pogodbe

V Minoritski cerkvi na Vojašniškem trgu je potekal svečan podpis pogodb z generalnimi pokrovitelji Festivala Lent 2022. 

Generalni pokrovitelj festivala tudi letos ostaja Zavarovalnica Sava. Med pokrovitelji so tudi Nova KMB, Skupina JHMB, Večer, Spar, Triglav, Dravske elektrarne Maribor, Europlakat, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, AquaSystems, Vzajemna, Ptujska klet, Expobiro, Radio City, Pretok ideje, Avto Koletnik, Mestna občina Maribor in ministrstvo za kulturo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice