Foto: Žan Osim
Sedmi dan Festivala Lent se je na Trgu Leona Štuklja zaključil rapersko – mnogi ustvarjalci so navdušili mariborske obiskovalce in ljubitelje hip-hop glasbe.

Včeraj je Trg Leona Štuklja vabil predvsem mladostnike, saj so pod žaromete glavnega odra Festivala Lent stopili Leopold I. in Drügi, mariborski rap patroni Emkej, Mito, Sniki, Luga, Šuljo, Staš in Gerš v sklopu skupine Tekochee kru ter ukrajinska raperka alyona alyona.

Leopold I. je radgonski raper, ki vedno znova dokazuje, da so za slovenski rap primerna tudi narečja vzhodno od Maribora.

S komadi Kinderšpil, Edino, Pleše po svoje, Unikat in drugimi je hitro osvojil slovensko občinstvo in ga navdušil s svojo karizmo in unikatnostjo. S svojimi »radgonskimi« komadi o vsakdanjih rečeh je v slovensko rap sceno prinesel svežino.

Tekochee Kru na Lentu obeležili 20. obletnico

Na trgu je postalo vroče, ko so na oder stopili člani skupine Tekochee Kru, ki letos praznujejo 20. obletnico. Po številnih samostojnih projektih članov so se na Festivalu Lent vsi ponovno združili ter obeležili dvajset let delovanja tako, kot se za tako rap skupino spodobi.

Rapersko trojico nastopajočih je zaokrožila Ukrajinka Alyona Savranenko, ki deluje pod umetniškim imenom alyona alyona.

Nastopila je že na največjih evropskih festivalih, kot so Roskilde (Danska), Mad Cool (Estonija), Pohoda (Slovaška), Sziget (Madžarska), Waves Vienna in Wienwoche (Avstrija), Melt (Nemčija), OFF (Poljska), Loftas fest (Litva), MENT (Slovenija), Oslo World (Švedska), Polyfon (Švica) in drugih.

Komentarji (3)

NIGER (ni preverjeno)

RAP ni muzika. Zažigajo pa lahko samo kitaristi, ki so na nivoju. MB jih nima dosti. Najboljši je Šeki, že 50 let.

Fischer (ni preverjeno)

Rap je za črnuhe, ko drugega ne znajo, razen da čakajo vreče riža,da priletijo iz neba.

Mozart (ni preverjeno)

Črni naturščki iz ZDA so z rapom in ostalim brezveznim nabijanjem uničili normalno glasbo, kot zajedalci!

Starejše novice