Na zadnjo junijsko soboto bodo Europark Maribor zavzeli temperamentni ritmi iz številnih držav sveta.

Velika parada folklornih skupin, ki nastopajo na mariborskem Folkartu, bo že tradicionalno obiskala največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije.

V soboto, 29. junija, se lahko ob 12.30 obiskovalci Europarka pridružijo eksotični mešanici veselja in nalezljivih ritmov na kulturnem popotovanju od Irske prek Makedonije, Ukrajine, Kitajske in Mehike vse do Baškortostana ter mističnega otoka Guam. Odločni, energični Irci jih bodo pozdravili s tipično keltsko glasbo ter s plesnim step korakom »mehkih« in »trdih« čevljev.

Barvit folklorni utrip

Videli bodo lahko ljubkost, mehkobo in ponos sončne Makedonije ter barvito, živahno in nebrzdano razigranost Ukrajine. Spogledovali se bodo z oddaljeno, častitljivo in mistično Kitajsko ter občudovali skrivnostno kulturo Majev ter Aztekov iz Mehike. Spremljali bodo lahko divje tatarske in baškirske nomadske prednike iz Baškortostana, od zelo daleč, izpod Urala, ter se odpravili na eksotično in že skoraj obredno popotovanje na otok Guam. 

Mariborski Folkart, največji slovenski folklorni praznik, je sicer v lanskem letu praznoval že 30 let neprekinjenega delovanja ter bo tudi letos navduševal številne Mariborčane ter obiskovalce iz drugih krajev in držav. 

Starejše novice