Selitev v nove prostore se bo začela že ta vikend.

Svečano so danes otvorili novo zdravstveno postajo v Jezdarski ulici, ki se je iz Zdravstvene postaje Tabor preimenovala v Zdravstveno postajo Magdalena.

Novo zdravstveno postajo so zgradili na mestu sedanje na robu Magdalenskega parka. Obstoječa stavba je bila dotrajana, zato so že vrsto let napovedovali postavitev nove.

Po 30 letih je tako Zdravstvena postaja Magdalena največja investicija v primarno zdravstvo, pa tudi prvič se je zgodilo, da k projektu prispeva država.

Postopna selitev 

Vrednost investicije je 15,3 milijona evrov. Sedem jih je prispevala Mestna občina Maribor, tri milijone države, ostalo pa Zdravstveni dom Adolfa Drolca in ostale občine soustanoviteljice. 400 tisoč evrov so primaknile Mariborske lekarne, ki bodo sedaj dokončno zaprle poslovalnico na Partizanski cesti in jo odprle na novi postaji.

Kot je napovedal Jernej Završnik, direktor mariborskega zdravstvenega doma, bo selitev potekala postopoma. Začeli bodo že ta vikend. 

Najprej bodo tukaj družinske ambulante, postavili so jih v pritličju objekta, kjer je tudi lekarna. Čez poletje bodo preselili še specialistične ambulante, tudi ginekološko, jeseni, z novim šolskim letom, pa bo začel obratovati še predšolski in šolski dispanzer ter dežurna ambulanta za otroke in mladostnike.

»Vse skupaj se razteza na 3200 kvadratnih metrih. V stavbo se bodo deloma nato selili tisti, ki sedaj delujejo na nadomestni lokaciji na Dvorakovi ulici, sem prihajajo še družinske ambulante iz Magdalenskega parka, Ulice talcev in Gosposvetske. Ambulanta za otroke se bo vzpostavila na novo, iz Dvorakove pa bodo selili še specialistične ambulante. Ginekološko ambulanta se bo sem selila iz Sodne ulice,« je še opisal Završnik.

Praznik za Maribor

Predvidoma avgusta bodo že sprejeli prve paciente, za vse pa paciente pa bo v novih prostorih poskrbelo 35 ljudi. Zdravnik družinske medicine Gregor Drnovšek, ki dela v tej stavbi, je ob tem dejal, da je danes praznik za mesto.

»Pogoji v stari stavbi so bili na mejo možnega. Prostori so sodobni, imamo pa tudi parkirne prostore, ki jih prej ni bilo. Vsi smo čakali, da se postavi kaj sodobnega, kar si Maribor, bolniki in zaposleni tudi zaslužimo.«

Mariborski župan Saša Arsenović je za medije povedal, da stojimo v sanjskem objektu. Spomnil je, da je šlo za dobro zastavljeno projektno nalogo, slovenskega gradbenega izvajalca, to je Pomgrad, pa tudi na odločitev občine, da je kupila bivšo poslovalnico Nove NKB, v kateri so začasno domovale prej omenjene ambulante. Na objektu v Dvorakovi bo za zdaj ostal Center za duševno zdravje odraslih.

»Izjemno naporno je bilo dobiti izvajalca, a smo uspelo. Danes se veselim, ker znamo in zmoremo, v tem tempu bomo naredili tudi Zdravstveno postajo Tezno. S tem bomo poplačali dolg mestu in mu dali navdih za zagotavljanje novih delovnih mest,« je še napovedal župan.

Komentarji (15)

mislim (ni preverjeno)

brezvezna stavba, nič človeška! a ima sploh okna?

jaka 1858 (ni preverjeno)

Ne nima...niti enega okna ni. Tele!!!

In reply to by mislim (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

"Znamo in Zmoremo", slogan si je Arsenovič sposodil pri županu Hoče-Slivnica Soršaku, sicer pa je ves direndaj okrog tega izničen, ker se čakalne dobe najbrž ne bodo krajšale.

pohorskisvizec

Bravo, se le premika.Sedaj pa ZD na Teznu.Gremo!

Surfeiter (ni preverjeno)

Doživeli smo! ... da končno od tebe pride neka pozitivna ocena za župana in ekipo ... te že morajo biti res uspešni ... bravo, evo ti plus ...

In reply to by pohorskisvizec

Ć (ni preverjeno)

Top! Zdaj pa še svinjarijo pekarno porušit in bo ta del mesta zelo lep.

Auersberg (ni preverjeno)

Jesus kak monstrum, izgleda kot iz romana 1984. No, ja, zakaj bi delali očesu prijazne stavbe, če živimo v Slovenistanu ... Res, ni logično.

Že ko bodo ljudje prišli v tako stavbo, se bodo počutili slabše. Očitno nihče ni nikoli bral, kakšen vpliv ima arhitektura in barvna paleta na človeško psiho.

orbo (ni preverjeno)

Kakršne koli oblike je ta stavba,pomembno je,da bo služila svojemu namenu (bolnikom)!!!

Fikfak (ni preverjeno)

Ob pol sedmih zvecer je bila se vedno popolnoma zaprta Jezdarska ul. pred postajo. Pa nikjer nikogar. Salabajzerji eni butasti.

Xy1962 (ni preverjeno)

Vse čestitke županu. Sedaj pa še novi ZD na Teznem. Arsenovič eden boljših županov MB.

janban

Čudovita stavba. Trenutno najlepša zgradba v Mariboru. Bravo Arsenovič.

jaka 1858 (ni preverjeno)

Se strinjam!!!

In reply to by janban

Papoffino (ni preverjeno)

Najbolj deloven in uspešen župan ever ... vizionar ... Maribor je zacvetel ...

jaka 1858 (ni preverjeno)

Bravo Župan. Koinčno nekdo v predolgo zaspanem "kmeckodupleškem" Mariboru.

TK (ni preverjeno)

Zdaj, ko se seli dežurna pediatrična služba v nove prostore, bi bil na mestu razmislek o uvedbi 24-urne dežurne ambulante za otroke. Mislim, da si jo mariborski otroci zaslužijo.

Starejše novice