Slika je simbolična (foto: Bobo).
V nekaterih podravskih občinah se kmalu začenja predčasno glasovanje na letošnjih lokalnih volitvah.

Predčasno glasovanje za volivce, ki bodo na dan drugega kroga volitev za župana občine odsotni s kraja stalnega prebivališča, bo v vseh petih podravskih občinah, kjer je prišlo do drugega kroga.

Naj vas spomnimo, do drugega kroga lokalnih volitev je prišlo v teh podravskih občinah: Mestna občina Maribor, občina Destrnik, občina Dornava, občina Gorišnica, občina Središče ob Dravi. 

Kdaj lahko volivci predčasno glasujejo, določijo občine samostojno, glede na krajevni običaj oziroma potrebe. Termine in lokacije volišč za predčasno glasovanje pa občinske volilne komisije objavijo na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način.

Vse, ki se nameravajo udeležiti predčasnega glasovanja, prosijo, da imajo s seboj osebni dokument ter obvestilo o volišču, na katerem bi imeli pravico glasovati v nedeljo.

Maribor

Aktualnega župana Saša Arsenoviča je na tokratnih lokalnih volitvah izzvalo kar 14 protikandidatov. V drugi krog volitev sta se uvrstila Arsenovič in Franc Kangler, ki je županski stolček že grel.

Volivci, ki se nedeljskih volitev ne bodo mogli udeležiti, lahko za mariborskega župana glasujejo že jutri, v sredo in četrtek. 

Predčasno volišče v razstavnem salonu Urban na Grajski ulici 7 bo odprto 29. in 30. novembra in 1. decembra med 7. in 19. uro. 

Destrnik

Tudi v občini Destrnik se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Vlasta Tetičkovič Toplak in Branko Horvat.  

Predčasno glasovanje v 2. krogu rednih volitvah župana potekalo na sedežu Občinske volilne komisije občine Destrnik, in sicer v kletnih prostorih Občine Destrnik.

Glasovanje bo potekalo v sredo, 30. novembra, od 7. do 19. ure.

Dornava

Drugo krog bo tudi v Dornavi, kjer bodo volivci izbirali med Matejem Zorkom in Rajkom Janžekovičem. 

Predčasno glasovanje bo potekalo v prostorih Občine Dornava, in sicer v sredo, 30. novembra, med 7. in 19. uro.

Gorišnica

Tudi v Gorišnici bo sledil drugi krog. Izbirali bodo med Borutom Kolarjem in Jožefom Petkom.

Za volivce, ki bodo na dan glasovanja odsotni, bo na voljo možnost predčasnega glasovanja, in sicer v sredo, 30. novembra, od 7. do 19. ure. 

Središče ob Dravi

Prebivalci Središča ob Dravi se bodo še enkrat podali na volišča, tam se bosta v drugem krogu pomerila Toni Jelovica in Jurij Borko.

Predčasno glasovanje za volitve župana bo trajalo en dan in sicer bo v sredo, 30. novembra, med 7.00 in 19. 00 uro na sedežu Občinske volilne komisije Središče ob Dravi, na naslovu Trg talcev 4. 
 

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Remi (ni preverjeno)

Arsenovič bo zmagal 6:2 ,6:4 .....mislim ,da bo največ izgubil Maribor ,ki bo plačeval vse dolgove našega župana !

SLO (ni preverjeno)

Nastala je čudna situacija. Voliti bom moral Arsenoviča.
Sicer sem navajen, da moram voliti manjše zlo.

ovi (ni preverjeno)

...rajši reči tak, kot je komentiral g. Stare( fuzbal - Švica- Brazilija)- in enačil "žabo" Laniška z Pelejem...v penzijo, nemudoma ! (spoštovanje skakalcem in geniju nogometa)...pa ne mi o "alkotu"- gre za stanje duha (prepotentnosti- rasizmu)...
pa lep večer !

aja - v nedoljo bo "kanta" - od - koga že ???...ccc...

In reply to by SLO (ni preverjeno)

KUČAN MILEK (ni preverjeno)

Vse gre kot po maslu.

ovi (ni preverjeno)

4-0...
brez starunov...in okostnjakov...zlahka...

In reply to by KUČAN MILEK (ni preverjeno)

ip (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ve se kdaj je maribor zaživel in kdaj je spet mrknilo. Kanglera rabimo.

ovi (ni preverjeno)

...ne me hekat...Gozdni Joža....ccc....ip- pa to...

In reply to by ip (ni preverjeno)

Politik (ni preverjeno)

Kangler 'zmaga'to je jasno.Pretepačev ne trpimo.

Lojtra (ni preverjeno)

Politik, če da vzgojnega je že pretepač?! Drugače pa kažete prste na mladino v LJ, ki so jim policisti malo potalali par vzgojnih. Kakšni dvoličneži. Sodišče je ta primer ovrglo, torej? Ne za vas je boljše, da je Dupleški Kangler, ki nima nobenega odnosa do žensk. In kaj imata skupnega Kangler in Arsenovič? Gostilno. Prvi je stranka, drugi pa lastnik.

In reply to by Politik (ni preverjeno)

dejan sviinskoglavi (ni preverjeno)

jaz bom volili aleksandra

Lojtra (ni preverjeno)

Mariborčani, nekakšne biserne izbire ravno ni. Ampak, če že, raje Arsenovič, kot pa Kanglerja. Pa Kangla ni noben ljudski. Če ima kmetijo, hodi v gostilno ne pomeni, da je ljudski. On je samo glasen, aroganten, egotrip, nespoštljiv do žensk in ostalih, ki so proti njemu in se ima za pomembnega. Če pa vam, pa ni dovolj, da ga je narod vrgel iz občine, potem pa res ne vem...Aja, pa da si je pridobil status kmeta, pa ne zato, ker ima kmetijo, ampak s kmetijskimi zemljišči se da lepo mešetarit. Mariborčani pamet v glavo, 1x je bilo dovolj.

Starejše novice