V Mariboru in okolici lahko najdemo obilo zanimivih prenočišč, ki izstopajo od ostalih. Ne po ceni, ampak po posebnih doživetjih, ki jih ponujajo.

Spletna platforma Airbnb, namenjena oddajanju sob, stanovanj ali hiš v kratkotrajni najem, hitro postaja glavni pripomoček turistov in popotnikov pri iskanju prenočišča. Zelo priljubljena je tudi pri oddajalcih nepremičnin v Mariboru in okolici.

Izbrskali smo najbolj izstopajoča ali najzanimivejša prenočišča. Maribor z okolico ponuja številne. Prenočite lahko kar na drevesu, na več skoraj 170 let stari kmetiji, ali najamete vilo.

V Počehovi v šotoru ali hiški na drevesu

Pristni stik z naravo na luksuzni način ponujajo v Počehovi pri Mariboru  kjer urejeni in opremljeni šotori sprejmejo do štiri osebe. Cene se za štiri osebe gibljejo vse do 260 evrov na noč. Gre za tako imenovani »glamping«, ki privablja veliko turistov, ki želijo ob prenočitvi uživati v naravi.

V sklopu iste posesti lahko prenočite tudi v pravi hiši na drevesu  Ta je odlično opremljena ima pa tudi zasebno teraso z vročo kopeljo. Ta destinacija je trenutno ena najbolj vročih na območju Maribora in cena za nočitev do štirih oseb je trenutno 240 evrov, na vrhuncu turistične sezone pa okoli 320 evrov

Spanje na slami na skoraj 170-letni kmetiji

V Grušovi se nahaja mogočna stara kmetija iz leta 1850, kjer lahko več oseb prenoči za le 10 evrov na noč . Ponujajo pa res popolno doživetje nekdanjih kmečkih časov, saj se prespi kar na slami.

Spanje v prikolici »sredi ničesar«

V Ceršaku Dominik in Klavdija ponujata svojevrstno izkušnjo le za 20 evrov na noč. Dve osebi lahko namreč prespita v prikolici, ki je postavljena poleg gozda.

Karavla vila v Šentilju

Bivša vojaška stavba se je spremenila v pravo vilo, ki se imenuje Karavla. Šentiljska vila je bila povsem prenovljena v letu 2015, kjer se med drugim na dvorišču razprostira tank T-55. Gostje vile si lahko na dvorišče naročijo kar helikopter. In cena? Luksuzna. Ena nočitev v vili Karavla vas bo stala 1000 evrov.

Ruška koča

Želite doživeti pristno Pohorje? Številni pohodniki v poletnih dneh prespijo v Ruški koči, kjer nočitev stane 27 evrov.

'Najbolj kul' stanovanje v Mariboru

Med številnimi oglasi smo zasledili tudi takega, ki oglašuje 'najbolj kul' stanovanje v Mariboru. Lastnik je 99-odstotno prepričan, da je njegovo stanovanje 'najbolj kul' v Mariboru in okolici. Starinsko stanovanje ima kar 4 metre visoke strope, po prenovi pa je namenjeno predvsem za sprostitev, druženje in eksperimentiranje v kuhinji. Vse to za ceno 50 evrov na noč.

Umetniško-naravni dom

V Mariboru je za 51 evrov na noč možno najeti tudi posebni 'topli, umetniški, naravni dom'. Stanovanje s tremi posteljami je domačno, številni deli hiše pa so opremljeni z doma izdelano opremo.

Komentarji (1)

Hmmmm (ni preverjeno)

Sramota je to vse skupaj, brez repa in glave.

Starejše novice