Projekt Vida bo z zbranimi sredstvi starostnikom omogočil, da se pošteno nahranijo in s tem dvignejo pozornost javnosti in opozorijo na sistemske spremembe.

Humanitarček - društvo za promocijo humanitarne dejavnosti bo s projektom Vida opozarjajo na problematiko starostnikov, s katero se srečujejo vsakodnevno. Marsikdo od njih zvečer spije nekaj kozarcev mleka ali razredčenega čaja, da prekrijejo lahkoto. 

»Živimo v državi, ki dvigne pokojnine za ceno pet paštet na teden ... in reče »naredili smo svoje«... Cmok v grlu. Vsak dan, ko srečamo koga novega. Ko odpremo hladilnike, ki so prazni,« so zapisali pri projektu Vida. 

Jedilniki treh slovenskih starostnikov

Štiri paštete, tri žemlje, liter mleka, dve juhi v vrečki in en doručak s pestjo makaronov za nedeljsko kosilo.

Obara, dve pesti riža, ena pest svedrčkov, tri paštete, trije jogurti, konzerva rib, kozarec kislih kumaric, pol kilograma kruha za en teden, v nedeljo sladkani žganci.

Štirje jogurti tik pred rokom, odmerjene pesti zdroba, pasulj v konzervi, ki se z vodo razredči za dva dni, pet rezin klobase in trije Zdenka siri. V nedeljo špageti s paradižnikom in ribo.

Projekt Vida

Projekt Vida je projekt, s katerim bodo poskusili opozoriti na tihe, vdane starostnike, ki ne morejo dvigniti svojega glasu preko socialnih omrežij, ki nimajo znanja in denarja za najem odvetnikov in ki preprosto sami obsedijo ob prazni mizi. V projektu bodo poskusili nahraniti vsaj nekaj starostnikov z zbranimi sredstvi, predvsem pa dvigniti pozornost javnosti in opozoriti, da so potrebne sistemske spremembe.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Neizmerna skrb naše države je, da se upokojenci ne zredijo, zato jih veliko dobiva "shujševalno" pokojnino!

Ali pa en (nepreverjen)

Kefir ... pijaca stoletnikov iz Kavkaza

Danvid (nepreverjen)

Problem je v placah? Minimalne place ter povprecne.mene ne briga ce je socijalna 500eur ce jaz dobim 1000eur kot naceloma normalno plačo.ampak razlike med socijalko in
Minimalno niso normalne kot tudi ne minimalne pokojnine katero dobi clovek ki je delal 40let v proizvodnji.
To se dogaja zato ker delavci niso slozni se zapufajo"še za tisto malo kar imajo in to je tisto kar delodajalec isče - rabi " kajti samo na taksne delavce se lahko pritiska.Zal bo vedno tako da tisti ki res dela bo imel vedno manj' tisti ki pa ima pa bo imel vedno vec in bil se vecji grebator.

Sendvić in šal (nepreverjen)

Ti upokojenci so ustanovili to državo, ta država je po njihovi meri. Jaz sem bil na treh protestih ti upokojenci pa niso nikoli protestirali saj so bili zadovoljni z situacijo. Sedaj pa naj jedo drek, ki so nam ga sami skuhali.

Starejše novice