Če kaj, so Mariborčani več kot inovativni. Na portalu Izboljšamo Maribor je tako eden od občanov predlagal, da bi iz vrha Kalvarije vse do medicinskega centra Fontana speljali jeklenico oziroma zipline. Pa gre za uresničljivo pobudo?

Nedavno na novo obujena platforma Izboljšamo Maribor, s katero lahko občani podajo svoje pobude in vprašanja, ki se nanašajo na mesto, privablja takšne in drugačne predloge.

Četudi je veliko predlogov hitro rešljivih, pa se med njimi najdejo tudi takšni, ki so več kot ambiciozni.

Tako je eden izmed pobudnikov preko platforme predlagal, da bi z vrha Kalvarije naredili najdaljši zipline v Sloveniji, ki bi se končal ob Medicinskem in wellness centru Fontana, ali na kateri drugi nadomestni lokaciji.

In kaj na predlog odgovarjajo na mariborski občini?

Predlagane površine ležijo na zavarovanem območju

Pobuda se tako glasi, da iz vrha kalvarijskih stopnic do medicinskega centra Fontana speljali kilometrski zipline, ki bi po besedah pobudnika postal »turistična atrakcija Maribora«, s čimer bi »na hrib privabili turiste, od koder bi si lahko ogledali še eno lepo lokacijo v mestu«.

Na Mestni občini Maribor razlagajo, da omenjeno območje v celoti leži na zavarovanem območju in je del Mestnega parka, ki je z odlokom o razglasitvi naravnih znamenitosti na območju občine zavarovan kot spomenik oblikovane narave. 

»Sestavni del odloka je predpisan režim rabe površine. Zemljišča na Kalvariji niti niso v lasti Mestne občine Maribor, pač pa Republike Slovenije. Z njimi upravlja Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov,« dodajajo na občini.

Tako je mariborska občina v lanskem letu pridobila služnost za zemljišče v pasu dveh metrov na vsaki strani stopnic, saj je po njihovih besedah območje prepoznano kot atraktivna rekreacijska točka prebivalcev mesta.

Ob Koroškem mostu predvidena nova adrenalinska doživetja

Na mariborski občini razlagajo, da o vzpostavitvi adrenalinskih spustov v Mariboru razmišljajo predvsem na območju Pohorja, pa tudi čez Dravo, v sklopu celostne ureditve območja ob reki in vzpostavitve Dravske promenade. 

»Na območju Koroškega mostu je tako predviden manjši adrenalinski park s plezalno steno in z adrenalinskim spustom do nabrežja, predvidene pa so tudi celovita prenova stolpa ob Koroškem mostu, izgradnja dvigala in ureditev parkirišča ob Koroški cesti,« zaključujejo na Mestni občini Maribor.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Norci sanjajo nore sanje !

. (nepreverjen)

kilavi majo krila

mbot (nepreverjen)

Turiste bi lahko na Kalvarijo privabili tudi z brezplačnimi prigrizki.

Kiko70 (nepreverjen)

Zakaj ravno brezplačnimi? Denar je potrebno zaslužiti.

In reply to by mbot (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Zopet Koroški most? In kje oz. kako bo potekal promet?

totekmb (nepreverjen)

Ma peljite si te turiste domov. Poglejte si malo kakšen cirkus imajo v Ljubljani, sama gužva. Mi je pa res bolj všeč bolj umirjeno mesto, čisto dovolj ga zapolnijo lokalci.

Starejše novice