Pri Humanitarčku so zgroženi, kakšna oblačila so nekateri darovali v decembrski akciji. »Nobena humanitarna organizacija ni smetišče,« opozarjajo.

Društvo Humanitarček je že šesto leto zapored v decembru organiziral akcijo: 30 dni za 30 srčnih dejanj. Glavni cilj in želja dobrodelne akcije je bila v prazničnem mesecu opraviti vsaj eno dobro dejanje: morda pomagati starki pri prečkanju ceste ali pa brezdomcu podariti šal. Odziv je bil ponovno velik, a pri pregledovanju zbranih oblačil so prostovoljci naleteli na skorajda šokantne prizore.

»Danes smo začeli prebirati zbrana oblačila v decembrski akciji. Za vse naslednje akcije prosimo, da je perilo vsaj čisto in belo. Tudi 'Humiji' ne moremo vsega krpati, razkuževati ...« so med drugim zapisali pri Humanitarčku, ki mu predseduje Ninna Kozorog.

Smo res tako nizkotni?

Prostovoljci Humanitarčka so tako naleteli na luknjasta in uničena oblačila, med drugim tudi na umazane spodnje hlače.

»Nobena humanitarna organizacija ni smetišče. Ni nadomestilo, da tja odnesete nekaj, kar je za v koš. Tudi ljudje iz roba si zaslužijo spoštovanje. Ni dobrodelnost to, da na Facebooku objavimo, koliko smo zbrali, koliko darovali. Včasih je dovolj, da darujete en par rokavic, tudi če ne obvestite vseh prijateljev na družbenih omrežjih,« so zapisali pri Humanitarčku.

»Kaj bo brezdomec z luknjastim puloverjem, velikim ot pest? Sončil morda ozebline? Ženska iz socialno ogrožene družine, ki je že tako v stiski, se počutki kot ženska 'nežensko', naj obleče umazane spodnje hlače?« se sprašujejo in dodajajo »Mar smo res tako nizkotni?«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiči Miči (nepreverjen)

Narod je pokvarjen do obisti. Brezobraznost na višku. Gamad od gamadi.

Starejše novice