Slika je simbolična.
Prodaja deleža v družbi Sava Madžarom še vedno dviguje veliko prahu.

Enega vidnejših strokovnjakov za turizem v Sloveniji in nekdanjega direktorja Grand hotela Union Bogdana Lipovška prodaja Save ni presenetil, saj kot je povedal v sinočnji oddaji Odmevi, se zgodba o prodaji Save vleče že vsaj dve leti.

Novo pa je, da bi se delež prodal Madžarom. 

Turističnega holdinga brez Save ni

Spomnimo, da se zadnje čase veliko govori o slovenskem turističnem holdingu, katerega bi Sava pravzaprav bila neki paradni konj. Zato Lipovšek pravi, da turističnega holdinga brez Save ne more biti. 

»Moramo računati, da gre za okoli 2800 sob na najbolj ekskluzivnih pozicijah v Sloveniji in brez Save je turistični holding zbirka enega drobižka,« je v oddaji Odmevi dejal Lipovšek.

Del slovenske politike veliko dolžan Madžarski

V oddaji je še dejal, da je po njegovi oceni prodaja Madžarom prišla v igro, ker je Viktor Orban Janši izdal račun za stvari, ki so bile financirane v Slovenijo iz Madžarske.

»Zato, ker je del slovenske politike zelo veliko dolžan Madžarski,« je na vprašanje, zakaj se Sava prodaja Madžarom v Odmevih odgovoril Lipovšek. 

Dodal je še, da se bomo morali sprijazniti s tem, da bomo postali ne vazalna država Evrope, ampak neki vazalni privesek Madžarski.

Spomnimo ...

Spomnimo, da si madžarski sklad Diofa Asset Management, v lasti enega najbogatejših Madžarov, iz krogov blizu Viktorja Orbana, želi lastništva v največjem turističnem podjetju pri nas, kupovali naj bi delež v družbi Sava. 

Luksemburški sklad York namreč prodaja svoj 43-odstotni delež v družbi Sava, s katerim je največji lastnik v družbi. 

Dodajmo še, da so se v ponedeljek oglasili tudi delavci v gostinstvu in turizmu, ki so ostro proti razprodaji slovenskih turističnih biserov. Pravijo, da bi prodaja turističnega potenciala ustvarila še težje pogoje dela, mladim pa odvzela možnost za stabilno zaposlitev.

Starejše novice