Vir: Facebook profil David Klobasa
Začela se je izgradnja krožišča na mestu, kjer je bilo do sedaj nepregledno in neurejeno križišče, v katerem so se zgodile številne prometne nesreče.

V sklopu celostne ureditve vstopa v Sveto Trojico so začeli z rekonstrukcijo križišča (Kmetec), ki se nahaja v stičišču regionalne ceste Senarska – Lenart.

»Dotično križišče je bilo do sedaj neurejeno, neosvetljeno, na regionalni cesti so se razvijale previsoke hitrosti mimovozečih vozil, zato se je prav tukaj zgodila prenekatera prometna nesreča,« je na Facebooku zapisal trojiški župan David Klobasa. 

Zaradi izgradnje krožnega križišča velja do 24. decembra začasna prometna ureditev na cesti Senarska – Lenart, in sicer pri odcepu za Sveto Trojico. 

Kaj vse bodo uredili? 

V sklopu ureditve in izgradnje krožišča bo zgrajena javna razsvetljava, prav tako bodo uredili tudi zamik občinske ceste v smeri Svete Trojice. Ob tem bodo izgradili kolesarsko pot, postavili bodo dve avtobusni postaji. 

Izvajalec del je podjetje Komunala Slovenske gorice. 

»Hvala predvsem vsem lastnikom zemljišč, ki so prepoznali pomembnost in nujnost dotičnega projekta in v odnosu do investitorja ažurno uredili služnosti in posledično prodajo zemljišč, da so postopki lahko nemoteno tekli,« je ob tem zapisal župan. 

Kot pravi, gre za pomemben projekt za vse udeležence cestnega prometa in za občino, zato prosi za razumevanje in potrpežljivost pri cestnih zaporah. 

Starejše novice