Izvedeli smo, kaj se je zgodilo s skupino nekaj več kot 50 piščancev, ki so jih včeraj odkrili v gozdu v bližini Starš.

To nedeljo sta lovca v gozdu v Staršah v bližini kanala proti Trnicam naletela na skupino tavajočih piščancev. O najdbi sta obvestila policijo, ki je nato ukrepala. Po naših informacijah pa ima zgodba žalosten zaključek. Namesto, da bi bili piščanci rešeni, so bili usmrčeni.

Trije poginili že v gozdu, ostali usmrčeni

Ugotovili smo, da je šlo za skupino 56 piščancev. Lovci so po naših informacijah poklicali policijo, ta pa je kontaktirala Veterinarsko upravo Republike Slovenije. Ob prihodu policije na kraj najdbe piščancev je bilo ugotovljeno, da so trije poginili. Veterinarska uprava Republike Slovenije pa je zaradi nepojasnjenega izvora perutnine odredila usmrtitev v roku treh ur. Za dodatna pojasnila o ukrepanju smo zaprosili Veterinarsko upravo Republike Slovenije. Njihova pojasnila bomo objavili, ko jih prejmemo.

Rešitelji prepozni

Rejeni piščanci so se sredi gozda po vsej verjetnosti znašli, ker so ušli ali pa med prevozom padli iz kakšnega tovornjaka. Po našem poročanju se je zglasilo več morebitnih rešiteljev, ki pa so na žalost bili prepozni.

FOTO: Vesna Beranič

Preberite še

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ime te j golazni, ki je dala takšno nalogo, da je treba piščančke ubit je potrebno javno objavit v vseh medijih po Evropi,, Še otroci se bodo takšnega starša sramovali

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem slišal iz dobro obveščenih krogov, da so jih zato fentali - ubili, da jih bodo dali učiteljem v sredo za malico,, ko bodo štrajkali,, to se bodo učitelji mastili na štrajku v ljubljani ...

marjan penzionist (nepreverjen)

Saj so ponoreli. Ne bi jih komu dali,ki bi jih spital do kraja? Kaj če so res iz kakega tovornjaka popadali?

Starejše novice