Začela se je obnova nepreglednega in zelo prometnega križišča v Melju. Občina bo poskrbela tudi za postavitev semaforjev. Kako bo v času obnove urejen promet?

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Maribor sta začeli z deli za rekonstrukcijo križišča Meljske ceste, Kraljeviča Marka ulice in Kremplove ulice.

Konec del predvidoma jeseni

Dela v križišču bodo trajala pet mesecev, do sredine novembra. Meljska cesta bo ves čas odprta, vendar polovično. S semaforji bo urejen izmeničen enosmerni promet. 

Zaradi del bo zaprto križišče, tako da izmenično ne bo mogoč promet bodisi v Kraljeviča Marka ulico ali v Kremplovo ulico.

Prva faza

V prvi fazi, predvidoma od 14. junija do 30. avgusta 2021, bosta zaprti desna polovica Meljske ceste (gledano proti vzhodu) in tudi Kraljeviča Marka ulica v križišču z Meljsko cesto.

Promet proti Kraljeviča Marka ulici bo z Meljske ceste preusmerjen v Industrijsko ulico in naprej na Oreško nabrežje.

Zaradi varnosti bo hkrati zaprta tudi Kremplova ulica, vendar bo še vedno omogočen uvoz v to ulico, izvoz na Meljsko cesto pa ne. Promet iz Kremplove ulice bo preusmerjen v Wilsonovo ulico in Principovo ulico ter nato na Meljsko cesto.

Začasna situacija 1: rožnato obarvano je območje zapore v 1. fazi (Meljska cesta - Kraljeviča Marka ulica).

Druga faza

V drugi fazi, predvidoma od 31. avgusta do 14. novembra 2021, bosta zaprti leva polovica Meljske ceste in tudi Kremplova ulica v križišču z Meljsko cesto.

Promet proti Kremplovi ulici bo preusmerjen v Wilsonovo in Principovo ulico.

Zaradi varnosti bo takrat hkrati zaprta tudi Kraljeviča Marka ulica, vendar bo še vedno omogočen uvoz vanjo, ne pa tudi izvoz na Meljsko cesto. Promet iz Kraljeviča Marka ulice bo preusmerjen na Oreško nabrežje, v Industrijsko ulico in nato na Meljsko cesto.

Pešci in kolesarji bodo v obeh fazah preusmerjeni v Ulico heroja Šaranoviča in Ulico heroja Jevtiča.

Začasna situacija 2: rožnato obarvano je območje zapore v 2. fazi (Meljska cesta - Kremplova ulica).

Spremembe voznih redov mestnih avtobusov

Zapore bodo zahtevale tudi prilagoditve v mestnem avtobusnem prometu. V času del ne bodo v uporabi avtobusna postajališča: Oreško nabrežje 1, Oreško nabrežje 2 in Kraljeviča Marka ulica. 

Kot nadomestni bodo lahko potniku uporabljali postajališči Meljska-Partizanska in Meljska-trgovina. Avtobusi na linijah številka 1, 2, 10, 20 in 21 bodo vozili po obvozih.

Obvozi mestnih avtobusov št. 1, 2, 10, 20 in 21 (vir: Maprom).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Res je, slaba označitev za obvoz.....pazite!

Starejše novice