Vir: Spletna stran, Festival Lent
Po vikendu, polnem smeha, zabave in dobre glasbe, nas tudi danes na Festivalu Lent čaka pester celodnevni program. Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

V petek je Maribor ponovno zaživel v ritmu enega največjih in najbolj pričakovanih kulturnih dogodkov v Sloveniji - Festivala Lent. Od začetka do konca junija se mesto spremeni v raznoliko prizorišče glasbe, kulture in zabave, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč.

Vsak dan prinaša novo poglavje pestrega festivalskega dogajanja, ki ga zaznamujejo vrhunski nastopi, kulturne razstave, kulinarične poslastice ter še mnogo več.

V nadaljevanju si oglejmo nekaj vrhuncev današnjega dne na Festivalu Lent, ki jih ne smete zamuditi.

V Mestnem parku otroški Folkart

Že dopoldne je pod drevesa Mestnega parka privabil Art kamp, kjer je potekala tudi delavnica UkuleLent, na kateri so obiskovalci prepevali slovenske ljudske pesmi ob spremljavi ukulel. Če ste dogajanje zamudili, se Art kamp dogajanje nadaljuje znova ob 16. uri.

Vrhunec dneva v Mestnem parku bo danes gotovo otroški Folkart, kjer se bosta ob 17. uri na Odru Triglav predstavili otroški folklorni skupini iz Češke ter Srbije. Tam pa si lahko ob 19.30 ogledate še koncert pevke Nuše Bezjak, ki bo nastopila skupaj z Nikom Kostanjevcem, Luko Gašparičem in Jernejem Bezjakom.

Če pa bi svoje otroke raje peljali na prikupno gledališko predstavo, pa vam ob 18.30 Vetrinjski dvor ponuja predstavo z imenom 'Opičja uganka ali Mamica, kje si?'. Mogoče pa boste na sprehodu do tja opazili KUD Coda na čelu z Mešanim pevskim zborom, ki bodo na ulicah Maribora prepevali najrazličnejše pesmi in Mariborčanom risali nasmeh na obraz.

Dogajalo se bo tudi v Dvorani Union, kjer bosta ob 19.30 nastopila prvonagrajenca Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije. Z violino bo nastopil Mark Lev Krajnc, na kontrabasu pa Luka Srebre.

Vir: Spletna stran, Festival Lent

Vołosi, Katice, skupina Orlek in Tadej Toš

Glasbe ne bo manjkalo niti na Trgu pri Stari trti, kjer bodo ob 20. uri nastopili Vołosi. Gre za godalni kvintet, ki s svojo osupljivo virtuoznostjo ustvarja čarobni preplet klasicizma in tradicionalne ljudske glasbe Karpatov. Njihova edinstvena zvočna podoba, prepletena z melodičnostjo, melanholijo in močnim pridihom vzhodne Evrope, navdušuje občinstva po vsem svetu.

Nekaj metrov stran bodo ob 20.30 v Sodnem stolpu nastopile Katice. Ženska pevska skupina poustvarja in interpretira ljudske pesmi vseh slovenskih pokrajin ter z obrobja slovenskega etničnega prostora – iz Rezije, Bele krajine, Istre in Prekmurja – ki so pod vplivom sosednjih kultur še posebej raznolike. Pojejo tudi sodobne priredbe ljudskih pesmi.

Ob 21. uri pa Tadej Toš vabi na smeha polno predstavo v Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor, kjer boste skupaj z njim odkrivali smešno stran staranja.

Prav tako pa bodo ob 21. uri na odru pri Vodnem stolpu nastopili Orleki. Skupina Orlek že 35 let velja za eno najbolj izvirnih domačih zasedb.

Za vrhunec večera Pink Floyd History: The Dark Side Orchestra

Za vrhunec večera bo ob 21.30 na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja poskrbela skupina Pink Floyd Histroy z godalnim orkestrom The Dark Side Orchestra.

The Dark Side Orchestra je edinstven koncertni dogodek. Nastal je z namenom, da bi leta 2023 obeležil eno najpomembnejših rockovskih plošč v zgodovini glasbe Dark Side of the Moon, in sicer s simfonično predelavo aranžmajev, ki jih bosta izvedla 30-članski orkester in glasbena skupina Pink Floyd History.

Če vam pozne ure niso tuje, lahko ob 23. uri obiščete Vetrinjski dvor, kjer lahko tudi sami poprimete za mikrofon. Tam bodo namreč potekale prave karaoke.

Ne nazadnje pa se lahko udeležite še zabave po zabavi. V avditoriju Lutkovnega gledališča bodo namreč tudi letos s tako imenovanim 'Minoriti After Party .22' poskrbeli za najvzdržljivejše in vse, ki vedo, da so festivalske noči najlepše zjutraj. 

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Starejše novice