Foto: Mediaspeed
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 31. izdaji do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

Pestro bo v Mestnem parku

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav bo Center plesa predstavil projekt Tovarishia Dance Company. Oddelek za jazz na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor vabi na Oder Triglav, in sicer na večer instrumentalnega ter vokalno instrumentalnega jazza.

Popoldne bo v parku nenavadna plesna predstava Rail2Dance: VR izkušnja. Virtualna realnost se bo srečala s plesom v deželi med virtualnim in realnim svetom. Zvečer sledi še ena ulična predstava - COSSOC je duet katalonskega plesalca Magíja Serre in slovenske plesalke Anamarie Klajnšček.

V GT22 bo Boštjan Eržen, vodja Produkcijskega studia GT22 – Youreupradio, spregovoril o GT22 in radijskem – zvočnem studiju.

V Vetrinjskem dvoru je že tradicionalno stand up in otroški program. Najmlajši si bodo lahko ogledali predstavo Hvaležni medved – priredbo koroške ljudske pripovedke. 

Proti večeru pestro glasbeno dogajanje

Zvečer na Trg Leona Štuklja prihaja tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, ki v različnih jezikih izvaja revolucionarne, delavske in narodne pesmi.

V Dvorani Union bomo lahko prisluhnili klasični glasbi. Nastopil bo Mariborski komorni orkester, ki združuje profesorje godal štajerskih glasbenih šol skupaj z bivšimi dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Združeni Jurčkov in Večerov oder je letos prvič na Glavnem trgu. Gal Gjurin bo tam obeležil 20. obletnico prve avtorske plošče. Znotraj bogate glasbene kariere je v Sloveniji nanizal vrsto zimzelenih uspešnic, kot so Kaj vse bi dal, Čas bo na moji strani, Knjiga obrazov …

Edino festivalsko prizorišče, ki je letos neposredno na Lentu, je Sodni stolp. Zvečer bo tam nastopil Kristijan Krajnčan

Na Minoritih je oder za komedijo in jazz z zvezdniki. Danes bo v znamenju komedije Ljubezen gre skozi želodec. 

Na terasi Mariboxa je letos Oder KMŠ, ki nudi priložnost za nove generacije slovenskih glasbenikov. Zvečer bo tam nastopila mlada pomurska skupina Ka te trga, nato pa še zasedba Babooni.

Za smeh bo v Vetrinjskem dvoru poskrbel Perica in Robi šov. Perica Jerković in Robert Petan bosta predstavo obogatila z glasbenimi vložki. 

Po večeru polnem smeha in glasbe si lahko obiskovalci baterije napolnijo v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora. Za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka, nudijo Afterji na Minoritih zadnje večerno glasbeno zatočišče.

Festival tudi letos pod svojim okriljem gosti vrsto programov nevladnih organizacij, kot so Živa dvorišča, StopTrik in DokuDoc. V njegovem okviru teče tudi festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki bo letos potekal na Trgu svobode, v Mestnem parku in še na nekaterih drugih prizoriščih.

Cel program najdete na obarvani povezavi.

Komentarji (8)

RP (ni preverjeno)

Molim za dež.

rokavi-na-ić (ni preverjeno)

Tale negledljiv Lent je Rukavina že na začetku spremenil v orodje za osebne koristi, prevare, poneverbe in kraje davkoplačevalskega denarja! Polpismeni bosanđeros nenehno laže o obisku in strošlih, nikoli ni pokazal verodostojnih podatkov, vse z namenom ropanja MOM, države, sponzorjev in davkoplačevalcev! Zdaj pa je to parado ropanja razširil na celo mesto, da sploh ne moreš preštet obiskovalcev! Nadzoruje pa ga lopov Verlić, še hujši kriminalec od busanca! In nobenemu nič, ali po njegovo: I nikome ništa! Da bruhaš! Naj pokažeta premoženje pred in po Lentu, lopova!

Šumar (ni preverjeno)

Ja kaj je zdaj mariborinfo...
Članek Za poroko onih pederčin ste pa komentarje onemogočili???
Resnica boli???

kar_nekdo (ni preverjeno)

Idi nazaj od koder si prišel. V šumo...

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

ženskejeb (ni preverjeno)

LGBT drhal si je podredila medije, Galunić in Kranjc sta na RTV nedotakliva! Me zanima, kaj bi rekle te LGBT podkupljene pisunke, če bi jim njihov 14-letni sin povedal, da ga redno faše v rit in usta od starih tipov vseh ras!?

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

kar_nekdo (ni preverjeno)

To iz lastnih izkušenj govoriš? Ali si ti to govoril svojima staršema?

In reply to by ženskejeb (ni preverjeno)

Pop zvezde (ni preverjeno)

novice.svet24/clanek/zabava/vse-bivse-ljubice-jana-plestenjaka
24ur/popin/glasba/jan-plestenjak-ob-svoji-50-letnici-imel-sem-trenutke-ko-sem-zelel-odnehati

Pestro bo prot… (ni preverjeno)

youtu.be/0JEgSvP0Clo

Starejše novice