Preverili smo, če lahko danes še kupite kje kakšno manjkajočo sestavino.

Ker se med prazniki ničkolikokrat dogodi, da nam zmanjka ravno tista »nujna sestavina« (ali pa nujno potrebna reč, kot je toaletni papir), medtem ko obiski ali pa družina čakajo na našo kulinarično stvaritev, smo preverili, če je kakšna trgovina še odprta. 

Vendar pa mariborske trgovine na današnji dan mirujejo. Včeraj je šlo za praznične delovnike, zato ste v kakšno trgovino še lahko zavili do 15. ure, danes pa prodajalci počivajo doma. Do 21. ure je na Pobrežju na Jurančičevi ulici odprt Market Korenček, na Ulici borcev v Brezju pa do 19. ure Market Betka.

Tako lahko skočite le na bencinske črpalke, kot so različno odprti Petroli na Tržaški cesti (do 21., 22. in 24. ure), Ptujski (15. in 24. ure), Valvasorjevi do 20. ure, Puhovi do 14. ure, Partizanski do 22. ure, na Pobrežju do 21. ure, na Poljanah do 22. ure in na avtocesti v smeri vzhoda in zahoda, kjer sta odprta cel dan (24 ur). Ob tem sta odprti tudi dve OMV črpalki na Ptujski cesti do 21. in 22. ure.

.

Bomo začeli upoštevati tudi trgovce in njihove potrebe?

Tako poslanci že preučujejo novelo zakona o trgovini, s katero bi jim tudi ob nedeljah prepovedali obratovati, s čimer bi se uresničila referendumska volja. Predlog naj bi po besedah poslanca Andreja Čuša sledil ustavnemu načelu ljudske suverenosti, zagotavljal normo pravne države in zagotavljal posameznikom, da uresničujejo svoje pravice in svoboščine s stališča pravic in dolžnosti staršev ter pravic otrok. »Nedelje so namenjene prostemu času, družini in prijateljem,« je dodal Čuš. 

Po novem predlogu, da bi bile trgovine ob nedeljah in praznikih zaprte, bi bile odprte prodajalne na bencinskih servisi ob avtocestah in hitri cestah, prodajalne na posebnih lokacijah, kot so mestno jedro, turistično središče, bolnišnice in podobno, velike do 200 kvadratnih metrov, prodajalne enakih kvadratur, kjer trgovsko dejavnost izvaja neposredno nosilec dejavnosti in tiste izjeme, ki bi po presoji trgovca bile odprte, pa še to le šest nedelj ali praznikov na leto. 

Preberite še

Starejše novice