Lasje Mariborčana so dolgi kar 150 centimetrov (foto: osebni arhiv Cirila Kolarja).
26-letni Ciril Kolar iz Rogoze je magistrski študent angleščine in geografije, njegova posebnost pa so dooolgi lasje! Merijo kar 150 centimetrov!

Na Radiu Rogla so pred dnevi iskali Štajerca z najdaljšimi lasmi, absolutni zmagovalec pa je bil Ciril Kolar iz Rogoze.

Le od čopa so njegovi lasje dolgi kar 130 centimetrov, če pa jih izmeri od vrha glave pa je številka neverjetna. Kar 150 centimetrov je dolg najdaljši Cirilov las! 

Las ni ostrigel že enajst let!

Ciril je svojo dolžino dosegel tako, da si las ni ostrigel že enajst let. Ne striže si niti konic, saj za svoje lase lepo skrbi. Pri tem pa mu pomaga tudi punca, ki mu boemske dolge lase razčeše. 

»Že od malih nog so mi dolgi lasje bili pri srcu. Vedno sem si želel dolge lase in ker sem takšen, kot sem, sem preprosto prenehal obiskovati frizerja,« pove Ciril, ki obiska pri frizerju zaenkrat ne načrtuje. 

Svoje dolge bleščeče lase Ciril največkrat nosi v spete v čop, le izjemoma jih spusti. Pravi, da spuščeni lasje take dolžine ovirajo pri opravilih, zato si jih spne v čop ali v figo. 

Za posebne priložnosti si lase splete tudi v kito (foto: osebni arhiv Cirila Kolarja).

Cirilova skrivnost za tako zdrave lase je preprosta

Izogiba se predvsem prekomernemu pranju las, na njih pa nikoli ne uporablja pripomočkov, kot so likalniki ali kodralniki. Ciril si las tudi nikoli ni pobarval. Pove tudi, da je za lepe in zdrave lase nujna uravnotežena in raznovrstna prehrana. 

Tako dolgi lasje se naravno sušijo tudi po več dni.

Takšni lasje pa zahtevajo tudi redno česanje, pri čemer Cirilu pomaga dekle. Za pranje dolgolasec porabi veliko časa, zato mu pri česanju in sušenju pridejo dodatne roke še kako prav.

Če mu dekle pomaga pri sušenju las to opravilo traja 'le' eno uro. Ko si las ne posuši s fenom, pa naravno sušenje na zraku traja tudi več dni. 

»Če se želim izogniti nočnemu vozlanju las, jih pred spanjem preprosto vržem ob stran postelje. Njihova teža poskrbi, da se ponoči ravnajo, zadnje čase zaradi dolžine, del njih že leži na tleh ob postelji,« nam zaupa Ciril. 

Tako dolgi lasje so lahko tudi odlična igrača za mucka (foto: osebni arhiv Cirila Kolarja).

Odzivi okolice so večinoma pozitivni

Ciril je sicer pričakoval, da bo soočen z negativnimi odzivi predvsem starejših generacij, vendar se je zgodilo prav nasprotno. 

»Kamorkoli grem me neznanci ustavljajo, pozdravljajo in sprašujejo o laseh. Ta srečanja so izjemno pozitivna in s seboj prinesejo mnoga poznanstva,« doda dolgolasi Ciril.

Ciril bo učitelj z lasmi do gležnjev

Trenutno zaključuje magistrski študij pedagoške smeri, zato si bo ob zaključku začel iskati delo kot učitelj. Ob tem obstaja strah, da bi ga bodoči delodajalci lahko sprejemali kot neprofesionalnega. 

»Upam, da me zaradi dolžine svojih las, bodoči delodajalci ne bodo dojemali kot neprofesionalnega in bodo to videli kot pozitivno stvar,« pove Ciril. 

Ciril prav vsem priporoča živeti z dolgimi lasmi, saj pove, da je življenje z njimi veliko bolj zanimivo. Tako si bo lase, iz praktičnih razlogov, ostrigel komaj, ko bodo segali do gležnjev, nam še zaupa.

Še malo, pa bodo lasje že do gležnjev (foto: osebni arhiv Cirila Kolarja).

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)

Sva čast, pusti si še brado, pa boš pravi viking.

Bugahsd (nepreverjen)

mi Štajerci ne pa Štajereci.

Ne razumem pisuna, ki na tem portalu v eno dela eno in isto, kot da je zanalašč.

Čestitke fantu za vztrajnost!

Karl Marx (nepreverjen)

Moj brat ima še dalše
tam okoli 180 cm
tak da se že vlečejo za njim po cesti
Resnično je frajer
ne pa ta s komaj 1,5 m

pri mej dus (nepreverjen)

Paradnik, moski ne nosijo dolgih las.

božidar (nepreverjen)

OSTANI ,KAR DOMA

beter (nepreverjen)

Lasje do tal, vamp pa ti bo (pri 26.letih) tudi kmalu visel čez pas. Upam, da si vsaj zobe pereš.

Starejše novice