Državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler se je na Facebooku zapletel v oster pogovor z nekdanjim sošolcem iz Tacna. Med drugim je zapisal je, da bi »v trenutku nalomil pokvarjenega Hansa«.

Državni sekretar Franc Kangler je na Facebooku pod eno od objav na Facebook profilu Sindikata policistov Slovenije zapisal: »Če bi prišel na obletnico, bi v trenutku nalomil pokvarjenega Hansa.«

Z izjavo je meril na nekdanjega generalnega direktorja policije Marjana Fanka. Hans je eden izmed vzdevkov Fanka, s katerim sta bila s Kanglerjem sošolca v kadetnici.

Kot poroča STA, je Kangler podobne besede namenil tudi nekdanjemu sošolcu, s katerim se je zapletel v pogovor.

Zapisal je: »Mogoče bi te v Tacnu moral v redu nalomit, pa si nisem hotel mazati rok,« ter da mu lahko svojo pravnomočno sodbo po zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora »v 'lape' zabije za vse večne čase.«

Kangler je za Dnevnik potrdil, da je avtor zapisov in povedal, da se je vse skupaj začelo, ko je komentiral eno od sindikalnih objav, nekdanji sošolec pa mu je odvrnil, naj ne igra poštenjaka.

Ob tem je omenjeni sošolec še zapisal, da če bi bil Kangler poštenjak, bi objavil prisluhe iz preiskav, v katerih se je pred leti znašel, in mu ne bi bilo nerodno priti na obletnico mature, kamor že dlje časa ne hodi.

Nekdanji mariborski župan je zanikal, da bi komurkoli grozil, objava na Facebooku pa da je bila v zaprti skupini in ni javno dostopna. Pojasnil je tudi, zakaj že 15 let ne hodi na obletnice kadetske šole. »Ker ne morem za isto mizo sedeti kot sedijo tisti, ki so prirejali in ponarejali dokumente v moji zadevi,« je zapisal v odzivu na Twitterju.

Znano je, da sta bila Kangler in Fank v času šolanja v kadetnici v Tacnu cimra, v času, ko se je Kangler znašel v kriminalističnih preiskavah, pa je bil Fank šef mariborskih kriminalistov.

Komentarji (9)

UČO TE JEBE U BUČO (ni preverjeno)

ta Kangler niti ni tako slab
jebe vse po vrsti
Ampak ve kdo je ustrelil Krambergerja
pa se ga vsi bojijo
kot vrag križa

jernej_S (ni preverjeno)

Sramota, da ima taka oseba v civilizirani državi lahko kakršno koli javno funkcijo. Na nivoju 4. razreda osnovne šole.

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

seri mi seri
golube beli

In reply to by jernej_S (ni preverjeno)

božidar (ni preverjeno)

IN KJE JE FOTKA OD HANSA ,HM

Default (ni preverjeno)

Kurac bi ja

tintor (ni preverjeno)

po čem so to letp lubenice.samo da vem kaj bom to leto sejal

febo iz limbuša (ni preverjeno)

kupujem bale sena
ponudbe
pošljite pod šifro
Kvalitetno iz Dupleka

Bogdan (ni preverjeno)

Največja sramota je da policija ni samostojna ampak v službi levice Kangler ima prav stakim človekom nemoreš sodelovat da te omreži politika je res niskotno pokvarjenega človeka.

Jože Fortuna (ni preverjeno)

Noročniki so iz murgelj !

Starejše novice