Foto: Mediaspeed
Podjetje Boscarol je v začetku poletja prevzelo lastništvo nakupovalnega centra Mercator hipermarket Tabor II in poslovnega dela trgovskega centra City. Ivo Boscarol je včeraj napovedal, da vlaganja v Maribor s tem še niso končana.

Minilo je le nekaj mesecev, odkar je uspešni slovenski podjetnik Ivo Boscarol začel investicije po Mariboru. 

Poleti je postal lastnik nakupovalnega središča Mercator hipermarket Tabor II in 1100 kvadratnih metrov velikih poslovnih prostorov v trgovskem centru City v središču mesta. 

Skupaj s partnerji je včeraj v nakupovalnem centru Tabor II poveselil in predstavil svoje načrte glede dejavnosti družbe Boscarol v štajerski prestolnici v prihodnje.

Pri tem jih, kot je poudaril, ne bo gnal le dobiček, temveč jim mora biti vse skupaj tudi všeč. 

Foto: Žan Osim

Maribor je že več kot štirideset let zapisan v njegovo srce

Ivo Boscarol je včeraj večkrat poudaril, kako blizu mu je Maribor in kako močno verjame v to, da ima velik potencial. 

»Maribor mi je pri srcu od leta 1982, ko sem bil tukaj v vojski. Ljudje tukaj so vedno bili pozitivni in optimistični, no, zadnja leta morda potrebujejo malo spodbude – morda tudi z naše strani. 

V Maribor tako močno verjamem, da bo oživel in da se bo gospodarstvo začelo še bolj razvijati,« je povzel in dodal, da verjame, da lahko k temu prispeva tudi njegovo podjetje. 

Pogled mu vse bolj uhaja proti Pohorju

Boscarol je večkrat poudaril, da bodo v prihodnosti še širili svoje naložbe in da te še niso zaključene.

Uspešen podjetnik je napovedal tudi vstop v turistično panogo na območju širšega Pohorja, za katerega meni, da bo imel v prihodnje strateško vlogo na področju turizma.  

»Ker smo prepričani, da je ta zeleni del Slovenije velik potencial v zelenih zimah oziroma vročih poletjih, smo tudi tukaj navezali kar nekaj stikov, sodelujemo z Mestno občino v Mariboru, da vidimo, kakšne so njihove potrebe,« je naznanil Boscarol.

Foto: Žan Osim

Mariborsko Pohorje ni več toliko odvisno od zimske sezone

Razvoj Pohorja je bil v preteklosti osredotočen pretežno na zimske športne aktivnosti, v zadnjih letih pa postaja Pohorje vse bolj privlačno tudi v poletnih mesecih

Obišče ga veliko pohodnikov in kolesarjev, vse bolj pa postaja prepoznaven tudi Bike park Pohorje.

Pomembna novost, ki bo po besedah direktorja Marproma Ranko Šmigoc, pomembna bolj za poletno, kot zimsko sezono bo tudi vmesna postaja Pohorske vzpenjače. 

Kot je dodal Šmigoc, cilj te vmesne postaje, ni zgolj in samo v kolesarstvu, ki ga tukaj razvijajo, temveč tudi drugih dejavnostih, kot so zip line, gorsko kolesarstvo, sankanje, gokarti in podobno.

Po vseh napovedih lahko torej pričakujemo, da se bo nekdanji mariborski turistični biser v naslednjih letih razvijal še naprej in imel še marsikaj za ponuditi. 

Direktor Marproma Ranko Šmigoc

Komentarji (12)

Politik (ni preverjeno)

z takimi novimi cenami gondol itak nimate šans,turistov pa je za peščico .

mbb (ni preverjeno)

Boscarolu je všeč Maribor ker je bil tukaj v JLA ? Ta je res lovska . Sicer pa za Pohorje je rešitev ,da ga zravnajo in tam naredijo golf igrišča .🍺😁🤣

Ne hvali se z … (ni preverjeno)

rtvslo/gospodarstvo/slovenija-je-visokotvegana-drzava-glede-dolgorocne-vzdrznosti-dolga/666575
rtvslo/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-508-milijarde-evrov/612378

pohorskisvizec

Bravo Boscarol.Samo pa
pravega posl.partnerja je treba najti.Če je to Marprom se morate vpr.

Mb-11 (ni preverjeno)

Ivo dobrodošel si. Naj se Maribor razvija kot se to spodobi. Še Joc naj pride. To so stroke na svojih področjih in takšni ne gredo v politiko, ker so brihtni.

kunda (ni preverjeno)

gospod Boscaroli rajši vložite v tovarnico za izdelavo letalskih delov .Maribor potrebuje delovna mesta .

janban

Maribor ima toliko delovnih mest, da mora delavce uvažat iz juga. Si videl kaj se je zgodilo z Magno ko je zaposlovala? Noben mariborčan se ni prijavil. Ti očitno še vedno živiš v letu 1995.

In reply to by kunda (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Ne širi laži! Poznam kar nekaj Mariborčanov, ki so se tam zaposlili! Sedaj so res ti razporejeni v Avstrijski Magni zaradi določenih težav Magne! Neverjeten si pri tvojem komentiranju?!

In reply to by janban

janban

Če, hočeš delat je služb v Mariboru kolikor hočeš. Je pa boljše dobivat socialko, ter ves dan viset na netu in širit negativno energijo. Vsi Mariborski trgovci ponujajo službe, pa še bi jih lahko našel nekaj 100.

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Mbb (ni preverjeno)

Bocscaroli lahko namesti vetrnice na Pohorju ,.

zlocinec tito-… (ni preverjeno)

bravo boscarol-maribor bo ozivel!!!!najbolj pomembno pri vsem tem je da se maribor znebi unicevalca in lopova-imenovanega-ZABJI FRIS!!!!POTEM BO MARIBOR ZACVETEL!!!!!

Pohorc na Drevi (ni preverjeno)

Zaj pa končno izvemo, ZAKAJ so naredili vmesno postajo vzpenjače: tam se bo dogajalo "kolesarstvo, zip line, gorsko kolesarstvo, sankanje, gokarti in podobno". HO-HO-HO! Kad ludi hebve zbunjenog...

Starejše novice