FOTO: Novogradnje Maribor
Nastajajoči večstanovanjski objekt na Koroški cesti bo do konca letošnjega leta že pod streho. Večina stanovanj že prodanih, v začetku leta se bosta v Mariboru pričela izvajati še dva velika nepremičninska projekta.

Gradnja prve večstanovanjske novogradnje v centru Maribora po gospodarski krizi napreduje v skladu s terminskim planom in čeprav bodo vselitve na sporedu konec oktobra 2019, je 15 od 21 velikih stanovanj že prodanih.

»Od 21 stanovanj ni prodanih le še šest. Zanimivo, da so bila najprej prodana največja stanovanja na vrhu,« je za Mariborinfo povedala Julija Karlatec iz vrst investitorja Novogradnje Maribor.

Vselitve konec oktobra

Največ je bilo štiri in trisobnih stanovanj, štiri so bila tudi petsobna. Vselitev je načrtovana konec oktobra 2019, gradbena dela pa bodo zaključena že letos.

»Zdaj je v fazi zadnja etaža, pravkar se uliva beton in tako se počasi zaključujejo GOI dela. Letos bodo končana vsa gradbena dela, nato bomo začeli z obrtnimi in inštalacijskimi deli znotraj. Vreme nam je šlo na roko in uspeli smo v terminskih planih izvesti dela,« pripoveduje direktor Novogradnje Maribor Primož Lobnik.

Elitna stanovanja z lastnimi vhodi

Nekatera stanovanja so še posebej nadstandardna oziroma »elite«, kot so jih poimenovali, saj imajo individualne dostope neposredno iz garaže do stanovanj preko osebnih dvigal.

»Stanovanja so na odlični lokaciji v neposredni bližini samega centra mesta. Gre za malo večja stanovanja, s svojo garažo, direktnimi vhodi. 'Elite' stanovanja imajo samostojne vhode in samo lastniki imajo s kartico dostop do svojega stanovanja, tako da tudi do njihovega hodnik drugi nimajo dostopa,« dodaja Lobnik.

Najdražja stanovanja bodo imela neposredni dostop od parkirnega mesta do stanovanja z osebnim dvigalom. Notranjost stanovanja v kompleksu, ki bo nosil ime Kare Koroška, naj bi bila videti tako.

Spomladi začetek gradnje kar 260 novih stanovanj

V začetku leta 2019 pa Novogradnje Maribor začenjajo še z dvema projektoma, in sicer z gradnjo sosesk Sončne terase in Novi vrtovi.

Sončne terase bodo zrasle na Košaškem dolu v izjemno sončni legi pod vznožjem vinogradov. Tam bo nastalo 60 novih stanovanj. Med Qlandijo in Engelsovo pa bo zraslo novo naselje Novi vrtovi, ki ga bo sestavljalo šest povezanih stolpičev in podzemna garaža. Skupno bo tam kar 200 novih stanovanj in 300 garažnih mest.

»Gradili bomo eno do 5-sobna stanovanja, na vrhu bodo penthousi, sicer pa bodo stanovanja finančno dostopna za vse družine, razen teh penthousov, ki bodo nadstandardni,« razkriva Lobnik podrobnosti o naselju Novi vrtovi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice