Drzna kraja tujih državljanov, ki naj bi se v delovni opremi infiltrirali v štajersko podjetje in ga oškodovali.

Štajersko podjetje je bilo tarča filmske tatvine: V podjetju Elrad International naj bi tatovi svoje nezakonite aktivnosti opravljali že dalj časa.

Po naših podatkih so tuji državljani, ki sicer niso zaposleni v radgonskem podjetju, iz njega odnašali oziroma odtujevali večje količine materiala, zadnjič pa naj bi se to zgodilo pred nekaj tedni. 

Po zaslugi preobleke so storilci med početjem ostali povsem neopaženi. Krajo so domnevno vršili v delovni opremi podjetja in tako jih nihče od delavcev ni prepoznal kot vsiljivce.

Kot smo izvedeli iz neuradnih virov, so bili tako drzni, da so zaposlene v podjetju celo prosili za rokavice, da bi lažje prenašali nabrani material.

Odtujen odpadni material v vrednosti 800 evrov

Z vprašanji o podrobnostih smo se obrnili neposredno na vodstvo družbe Elrad International. 

Branko Šeruga, tehnični direktor podjetja, nam je v telefonskem pogovoru povedal, da naj bi sicer šlo za osamljen primer. Ko so pred dvema tednoma opazili nepravilnosti, so obvestili policijo, ki je naredila zapisnik in prevzela zadevo.

Preiskava tako še vedno poteka, kaj več pa nam zaenkrat ne morejo povedati, saj tudi s strani policije še niso prejeli povratnih informacij. So pa poslopja po pojasnilih vodstva pod video nadzorom.

Dejstva smo zato preverili še pri Policijski upravi Murska Sobota. Tam so pristojni potrdili, da policisti Policijske postaje Gornja Radgona obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine

Kot pojasnjujejo, sta osumljena neznana storilca s tovornim vozilom tujih registrskih številk odtujila odpadni material v vrednosti 800 evrov in s tem oškodovala eno izmed tamkajšnjih podjetij.

Sicer pa soboški policisti o zadevi še zbirajo obvestila.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice