Foto: Jaka Arbutina
V Juršincih so se danes zbrali številni ljubitelji Puhovih vozil, srečanja pa se je udeležil tudi lastnik najstarejšega Puhovega mopeda na svetu iz leta 1903.

Naselje Sakušak v občini Juršinci je že leta pravo romarsko središče ljubiteljev Puhovih vozil. Tam stoji muzej, posvečen spominu na rojaka Janeza Puha, ki se je rodil prav v tem kraju.

Ob 160. obletnici njegovega rojstva so danes pripravili množično evropsko srečanje Puhovih vozil in odprtje novih razstavnih prostorov muzeja.

Z muzejem upravlja Društvo rojaka Janeza Puha Juršinci, ki so ga ustanovili leta 2000. Muzejska zbirka je v celoti namenjena Puhovemu življenju in delu, predstavljeni pa so tudi njegovi izdelki in patenti.

Foto: Jaka Arbutina

Na srečanje prišli iz številnih držav

Na dogodku so se danes zbrali številni ljubitelji in lastniki Puhovih vozil. Ob domačinih so se zbrali tudi obiskovalci iz sosednjih držav, srečanja pa so se udeležila tudi pobratena društva iz Francije, Nizozemske, Belgije in Nemčije.

Na dvorišču muzeja so razstavili najprivlačnejša starodobna vozila. Srečanja pa se je udeležil tudi lastnik najstarejšega Puhovega mopeda na svetu iz leta 1903, ki prihaja iz avstrijske Koroške.

Iz Tehničnega muzeja Bistra pa je prišel najstarejši Puhov avtomobil, ki je bil izdelan med leti 1914 in 1920, in je bil nato predelan v gasilsko vozilo.

Foto: Jaka Arbutina

S postavitvijo muzeja so imeli velike težave

Na mestu, kjer je nekoč stala Puhova rojstna hiša, danes stoji stanovanjska hiša. Spominska plošča na njej pa opozarja mimoidoče, da so prišli do domačije, kjer se je leta 1862 rodil svetovno znani izumitelj Janez Puh.

Plošča je bila odkrita ob 130. obletnici njegovega rojstva in je sprožila plaz raziskovalnih aktivnosti o njegovem življenju in delu.

S postavitvijo muzeja so imeli sicer v društvu v preteklosti kar nekaj smole, saj je prva stara 'cimprača', kakršna je bila tudi Puhova rojstna hiša, zgorela, še preden so jo odkupili. S pomočjo države, občine Juršinci, Zgodovinskega arhiva in Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine Maribor so uspeli najti novo in zgraditi muzej, ki pa je le nekaj ur pred odprtjem avgusta 2000 prav tako do tal pogorel.

Tudi po postavitvi novega objekta sreče niso imeli in leta 2004 so ponovno nemočni opazovali ognjene zublje, ki so zajeli slamnato streho Puhovega muzeja in jo uničili. Vendar so se lotili obnove požganega muzeja.

Foto: Jaka Arbutina

Kdo je bil Janez Puh?

Janez Puh se je rodil 27. junija 1862 in je kmalu po končanem šolanju odšel v tujino. Leta 1885 se je za stalno naselil v Gradcu, kjer je sprva popravljal kolesa in hkrati razmišljal o izboljšavah. Te je tudi uresničil, saj je znižal okvir, vanj vgradil dvoje enako velikih koles s krogličnimi ležaji, zadnje kolo pa sta gnala oba pedala z verigo.

Leta 1889 je Puh ustanovil svojo delavnico in izdelal kolo z imenom Styria, ki je v hudi konkurenci na mednarodnih dirkah doseglo odlične rezultate in zmagalo na sloviti vožnji od Bordeauxa do Pariza. V letu 1899 sta s kolesarskim tovarnarjem Wernerjem kupila stari mlin v južnem delu Gradca in v njem začela prvo tovarniško proizvodnjo koles.

Leta 1901 je iz omenjene tovarne prišlo tudi prvo motorno kolo, Puh pa je že dve leti pozneje patentiral napravo za nastavljanje vžiga pri eksplozijskih motorjih in izdelal svoj prvi avtomobil.

Njegovi motocikli so začeli zmagovati na dirkah, leta 1906 so z dvocilindrskim motociklom na dirki v Franciji dosegli rekord s povprečno hitrostjo 77 kilometrov na uro.

Tri leta pozneje je prijavil patent za štirivaljni eksplozivni motor, istega leta je poletel vodljivi zrakoplov s Puhovim 25-konjskim motorjem, ki je propelersko gred poganjal prek verige. Po nesreči nad Semmeringom leta 1912, ki ga je močno prizadela, se je Puh nehal ukvarjati z letalstvom.

Leta 1911, ko je resno zbolel, je njegova tovarna zaposlovala že 1100 delavcev, izdelala 16.000 koles, 300 motociklov in 300 avtomobilov.

Zaradi zdravstvenih težav se je umaknil iz podjetja, njegov svet pa so ostale risalne konstrukcijske delavnice. Tako je do leta 1914 razvil 21 različnih avtomobilskih tipov.

Izumitelj, mehanik in proizvajalec vozil slovenskega rodu, v svetu znan pod imenom Johann Puch, je umrl 19. julija 1914, ko ga je po konjskih dirkah, s katerimi se je ukvarjal zadnja leta, zadela srčna kap. Pokopali so ga v Gradcu.

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah.
Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice